Щипка коледно настроение

21
Добави коментар
lucynda
lucynda

09.12.2011 г.

Вижте няколко предложения за коледна декорация във Вашия интериор, някои от идеите могат да Ви бъдат полезни.

Коледен интериор в швейцарска хижа

При вида на тази коледна украса, всеки би затаил дъх. Романтичната коледна атмосфера в интериора е породена от топлите тонове на дървена ламперия, която покрива стените и тавана. Усещане за сняг и кристална зима се създава от белите дамаски на меката мебел и специалния пухкав килим, направен от овча кожа. Камината прибавя уют и топлина към обстановката, като увеличава коледната идилия. Коледната украса е скромна, но впечатлява със своя изумителен стил. Около камината е разположена голяма естествена елха, чийто зелен цвят добавя свеж полъх в интериора. Украсата й е съставена от малки лампи и декоративни детайли, чиито преобладаващи тонове са червени. Огромен коледен венец е поставен в горната част на камината, очертавайки ясно нейните формите.

Адвент календар с декоративни панделки и цветни хартиени торби

Историята за адвент календара води началото си още в  началото на 19-ти век, когато немските лутерани отброявали 24-те дни до Коледа, като върху дъска с тебешир  отбелязвали всеки изминал ден.  Така се появили и първите Адвент календари – календар, с който се отброяват дните на очакване. Днес има разнообразие от адвент календари – с различни дизайни, мотиви, форми, декорации, вкусове. Тук моделът на календара впечатлява с оригиналния си замисъл. За изпълнението на проекта са използвани малки и цветни подаръчни пликове, които са с различен пъстроцветен десен. Те за запълнени с дребни сладки, бисквити и бонбони, а в горния си край са завързани с шарени панделки.

Усещане за блестяща зима

Свежо усещане за зима се поражда от цветовата гама на обзавеждането в интериора и от декоративните елементи със стилен дизайн. Малка коледна елха е поставена върху стар дървен стол, чиито меки тонове на дървесината са в унисон с тези на пода и една от стените. Илюзията за натрупан сняг около дръвчето се създава от пухкавия бял килим. Ефектен акцент към коледната атмосфера се добавя от фенерите с мека, мъждукаща светлина.

Нестандартна коледна украса

Ефектно предложение за коледна украса е елха, изработена от метал и боядисана в бял цвят. Това е оригинална идея за тези, които са решили да спестят растителен ресурс, както и за тези, които не желаят да се занимават с почистването на елхови иглички от пода си, след като те започнат постепенно да окапват. Свещникът с дизайн на коледна елха е рационално и нестандартно решение на този проблем. Върху него могат да се разположат шест свещи, а “клонките“ му могат да се украсят с малки коледни играчки.

Очарователен аксесоар за лакомства

Следният аксесоар може лесно на се направи в домашна обстановка, без да отнема излишно време и усилия. Конструкцията му представлява твърда хартия, орнаментирана предварително, а може да се използва и подаръчна хартия, която е свита във формата на конус. Към долната част на конуса, където е и отворът, е прикрепена плътна цветна лента, която дава възможност аксесоарът да се закачи. Цветният конус е ефектен декоративен аксесоар, който след като се  напълни с лакомства, е чудесен детски подарък.

Адвент календар от шотове

Лесно и бързо можете да си направите ефектен коледен акцент в интериора. Интересна е идеята за адвент календар, съставен от  шотове, върху чиято повърхност има номерация. В тях можете да поставите червени и бели свещи, с чиито тонове да се отрази коледната атмосфера, за да се получи цветови контраст.