Комикс за милиони долари

38
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Комикс за милиони долари

Копие на първото издание  на Action комикс и най-първият комикс със Супермен беше продаден на търг  за  2,160,000 долара. Това е първият случай, когато цената на комикс преминава бариерата от 2 милиона долара, съобщава BBC News.

Продажба търг на стари комикси

Началната цена на търга е била само  един долар, но почти веднага залозите бяха повдигнати до 900 000 щатски долара, като имената на купувача и продавача не бяха оповестени, но има спекулации, че въпросният комикс е принадлежал на актьора Никълъс Кейдж.

Смята се, че са оцелели само около 100 екземпляра от този брой на Action Comics, и само няколко са в добро състояние. През март тази година е било продадено  друго копие на същият първи тираж  за рекордните 1,5 млн. долара, но той не е бил в такова добро състояние, както сегашният ню йоркски комикс.

Най-скъпият комикс в света

За тези които не знаят ще допълним, че първият комикс за Супермен  беше публикуван през 1938 г., а цената му е само 10 цента.

 През 1997 г., копие от комикса отиде на търг за  150 000 долара.

Експерти твърдят, че в света на комиксите, този тип инвестиции е станала популярна в тези трудни икономически времена, като такива редки експонати и сбирки са по-надеждни от недвижимата собственост или акции от борсата.

По-рано  тази година,  в град Линкълн щата Небраска, САЩ , беше откраднат рядък комикс , от първото появяване на бял свят на Човека паяк или по известен като  Spider-Man за  $ 15 хил.долара.

И през май тази година  анонимен купувач платил повече от 1 милион долара за същият екземпляр.