Ричард Клайдерман пристигна в България

1
Добави коментар
josephine_
josephine_

Филип Паже или по-известният като Ричард Клайдерман, най-популярният в света пианист, вече е на родна земя, съобщава bTV.

Той ще изнесе концерт у нас  по повод годишнината на Classic FM радио. Легендарният музикант ще свири на 16 декември в Зала 1 на НДК, от 19.30 часа.

Догодина пианистът може да се върне в България, за да запише албум с оркестъра на радиото.

След като официално подписа договора с организаторите в началото на юли, Клайдерман сподели: „Обичам българската публика. Много съм щастлив, че отново ще имам възможност да свиря в тази така прекрасна страна.“

За 35 години на сцената Клайдерман е изнесъл над 2 000 концерта, записал е над 1 200 пиеси и е продал над 85 милиона албума. През цялата си кариера той е свирил на над 4 000 различни пиана пред общо 6 милиона зрители.

Най-честите творби, представяни от него, са композициите на Бетховен, Шопен и Моцарт. Повечето от неговите записи се фокусират главно върху популярна музика и аранжименти на добре познати романтични песни в частност.

Знаменитият пианист е получил над 50 000 букета с цветя от своите почитатели и над 3 000 рози. Пътувал е на над 5 000 различни самолета и с над 30 000 различни автомобила.

За цялата си концертна дейност е изминал общо 3 милиона километра, което се равнява на 70 пъти обиколката на земното кълбо и 9 пъти разстоянието от Земята до Луната.

Билетите за концерта в София са на цени от 30 до 70лв., в мрежата на tickets.bg и на касата на НДК.