Емилиян Онуфриев: Котоошу се оказа „нечифтокопитен бозайник“

19
Добави коментар
Champelovier
Champelovier

„Сумистите са едри японци и са нечифтокопитни бозайници“, уверена бе участничка в шоуто „Стани богат“, чието представяне бе излъчено снощи по Нова Тв.

Тинейджърка се оказа най-бърза в началото на играта и си спечели правото да отговаря на въпросите на водещия Ники Кънчев. Още първият въпрос и особено размислите й около него й запазиха видно място в историята на предаването.

За да спечели 400 лв, тя трябваше да посочи верен отговор на спортния въпрос „При кой спорт хората участват в тандем с едър нечифтокопитен бозайник?“. Отговорите бяха – джудо, конен спорт, вдигане на тежести и сумо. Състезателката бе повече от категорична, че това е сумото, тъй като „сумистите са едри японци“, а „конете са чифтокопитни бозайници“.

„Джудото прилича на сумото, но участниците не са толкова едри“, уверена беше 18-годишната участничка, която допълни, че „вероятността нещо да й убягва е доста малка“.

Дългите увещания на Ники Кънчев, тя все пак да прибегне до помощ от публиката, се увенчаха с успех и тя все пак прескочи препятствието, посочвайки за верен отговор конния спорт, който всъщност бе единствен сред изброените, в който се участва в „тандем“.

Както е известно, България е сред най-титулуваните сумо нации в света с множество европейски и световни титли. Калоян Махлянов – Котоошу пък е първият европеец спечелил „Купата на Императора“ в Токио. Това той направи през май миналата година.

Публикувано в sportni.bg на 6 февруари 2009 г.