Култът Към Кафето – Caffe Vergnano 1882(Кафе Верняно) -Трипинг ЕООД

2
Добави коментар
tripping
tripping

CAFFE VERGNANO 1882

 

 

 

КУЛТЪТ КЪМ КАФЕТО!

  

Caffe Vergnano- страстта на четири поколения

Има неща в живота, които са толкова съвършени и уникални. Има неща, които са толкова по- добри от останалите, че времето ги превръща в символи…

Caffe Vergnano е най- старата италианска и една от най- значимите компании в  световната кафе индустрия. С повече от 120- годишна история в представянето на кафе културата,  Caffe Vergnano е един от водещите лидери сред производителите на кафе в Италия и в ТОП 10 на световните кафе производители.  Впечатляващата история на Компанията започва през 1882 г. с отварянето на малка бакалия за печене и продажба на кафе от прадядото на сегашните собственици.  Днес Компанията се ръководи с огромна отдаденост и увереност от семейство Верняно като президент е Карло Верняно и главен изпълнителен директор е Франко Верняно. Фамилията управлява една от най- крупните фирми за производство на кафе в света, разполагайки с два завода с обща производствена площ 16 000 кв. м., 22 автоматизирани линии и собствени плантации за кафе в най- добрите райони в света. Caffe Vergnano се продава в повече от 70 страни в целия свят, запазвайки и затвърждавайки подчертано бутиковия стил и пословичното качество на марката Този успех се обяснява с постоянното търсене на перфектното качество, което истинските ценители на кафето разпознават и ценят в Кафе Верняно  в продължение на повече от век. Мисия, която четвъртото поколение в семейството изпълнява със страст, ентусиазъм и интуиция.

 

Caffe Vergnano 1882- Съвкупност от  традиция и иновация
Отличителните качества на марката Кафе Верняно са традиция, неподражаемо качество и постоянна иновация. Един век опит в създаването на висококачествено кафе се съчетава със специално внимание, с иновациите и динамиката на Компанията. Историческите ценности на марката като качество на суровините, семейна идентичност, опитът и културата на Италия, се подсилват с новаторски, атрактивен и ясно определен стил. Това е силата на Кафе Верняно в една крайно конкурентна индустрия, която се характеризира с надпреварата за създаване на висококачествена продукция.

 

Тайната на превъзходното качество                                            

Тайната на превъзходното качество на Caffe Vergnano се крие в прецизния подбор на най- добрите кафени зърна от най- добрите производители в света. Компанията никога не купува суровина от световните борси, каквато е масовата практика при кафе компаниите. Така най- добрите кафени зърна се избират и поръчват директно от производителите- чисти видове арабика и робуста, които растат само на определена надморска височина при специфични климатични условия в богата на минерали почва.  Не някой друг, а самият президент на Компанията Карло Верняно, посещава плантациите и производителите  в съответните държави в търсене на най- доброто зелено кафе. Въпреки огромните количества, които Компанията произвежда всяка година, характерно за Caffe Vergnano  е традиционния метод на бавно печене, който единствения начин кафените зърна да достигнат идеалната степен на изпичане. Накрая, висококачествени стандарти и строго сертифицирани правила регулират целия процес. Компанията използва уникален лазерен скенер, който отстранява недобре изпечените и повредени зърна, за да се гарантира висококачествена наслада за сетивата от суровината  до
чашата кафе.                                                     

 

Символ на Италия
През годините марката Caffe Vergnano освен нарицателно за съвършено еспресо, се превърна и в символ на италианската страст, стил и класа. Кафе Верняно има  осезаемо присъствие в редица италиански и световни форуми като символ на върховните постижения на италианската кафе индустрия. Като започнем от значими спортни събития като:

 

   – Световното първенство по футбол в ЮАР, където Caffe Vergnano беше официален спонсор и партньор на Casa Azzurri и пренесе италианската традиция на еспресото в Йоханесбург и Кейптаун (седалищата на италианския национален отбор по футбол).

   -Марката традиционно е един от най- големите спонсори на Giro d’Italia, което е най- следеното спортно събитие през годината в Италия и като истинско традиционно забавление, привлича вниманието на ентусиасти от целия полуостров. Всяка година марката Caffe Vergnano създава лимитирана серия опаковки метална кутия от линията „100% Арабика”, посветена на Giro d’Italia.  Това е колекционерско издание, което човек не може да си позволи да пропусне, ако е фен на колоезденето и хубавото кафе.

   -Caffe Vergnano е спонсор на престижния голф турнир- „BMW Italian Open”.

   -Официален спонсор е на отбора на Fiat Yamaha за Световното първенство 2010.

   -Caffe Vergnano е от основните спонсори на младата звезда от Moto GP и Superbike- Роберто Ролфо.

  -Компанията спонсорира луксозното лaйф стайл издание „Време за Кафе”, посветено на света на кафето. “Време за кафе” е бюлетин, в който присъстват не само новини за кафето- всъщност то разкрива какво означава кафето за успешната компания и описва напитката според семейство Верняно. История, която се пише в продължение на повече от 4 поколения, разказва за страстта и изкуството на кафето.

  -Caffe Vergnano 0039 Made in Eataly- Съвсем логично е, че марката Кафе Верняно е избрана за партньор в грандиозният проект „0039 Made in Eataly”, който има за цел да представи на най- взискателните ценители по света най- доброто от италианската кулинария. 0039 е числото, което се е превърнало в символ на Италия по света, от него идва и името на гамата от продукти на Caffe Vergnano, създадена от най- ценните сортове арабика, специално за заведенията на Eataly по света. Връзката м/у Eataly и Кафе Верняно, които са посланици на италианското качество в чужбина е целта да се разпространи традицията на най- хубавото италианско кафе.

  – Made in Torino-  разходка из съвършенството. Основните компании в Торино отварят врати за посетителите и туристите на старата столица. Естествено, по отношение на кафето, програмата включва посещение на завода на Caffe Vergnano, наред с Fiat и други индустриални гиганти, като се предоставя възможността на туристите да видят реалността, която е превърнала Торино в главният град на Пиамонте, а самата провинция- център на съвършенството на световно ниво.

 

Кафе за Оскар

Caffe Vergnano има бляскаво присъствие в света на киното.  Като започнем от Кино фестивала във Венеция, участвайки с фамозния си павилион на терасата на хотел Westin Excelsior и във VIP салоните на ресторантите, предлагащи на световните звезди, ВИП личности и специални гости изисканите си кафе специалитети, и минем през кино салоните на големите италиански градове, в които върви рекламния клип “Un caffè da oscar”(Кафе за Оскар). Както обикновено участниците в клипа са носителят на 2 Оскара Дъстин Хофман и главния изпълнителен директор на фирмата Франко Верняно.
Дъстин Хофман е главният участник и в изключително успешната рекламна концепция „Grazie Mister Vergnano”, в която холивудският актьор се влюбва в автентичния вкус и аромат на италианската марка Caffe Vergnano и по всякакъв начин се опитва да научи тайната как се прави съвършеното кафе. Срещата на Франко и Дъстин поражда поредица от забавни събития и неуспехи, които създават доста комична ситуация, в която Франко Верняно дава на Дъстин Хофман истински уроци за кафе. За да бъде по- забавно и реалистично, американският актьор говори на италиански. Освен филмовата и телевизиона кампания, Кафе Верняно организира и забавна такава в пресата, която показва комични случки, през които преминават двамата. Корпоративната кампания е на страниците на най- големите вестници и списания.

 

 

 

 

Вижте продуктите