Сънят, моят втори живот!

30
Добави коментар
elena123
elena123

Страхмее да сънувам!

      Отдавна исках да споделя своите преживявания, но все не се решавах, може би, защото се страхувам ,че няма да ми повярвате… После си казах, че не задължително всички да ми повярват, но все ще се намери някоя сродна душа с подобни преживявания и ще разкаже за тях. Ще ми бъде страшно интересно. Досега съм споделял само с най- близките си хора за всичко , което ми се случи насън и наяве.

   И така, всичко започна преди 35 години.Бях войник на 1 година служба, в отдалечено от населени места подделение. Рядко получавах писма от близките си и нямах информация какво се случва при тях . Една нощ, след много тежко занятие, бях заспал дълбоко и сънувах родния дом.Появиха се в съня ми майка и татко.

    Майка ми каза , че трябва да вървим на свиждане. Стреснах се :“Болен ли има в семейството?“А тя ме погледна и рече: „Нима не знаеш? Сестра ти ражда.“След това се оказахме в болницата.Сестра ми се показа на терасата на Родилно отделение и каз а , че е родила момиченце.Събудих се и ми беше хубаво, че макар и на сън видях родния си дом и близките си, и в същото време се питах какво ли означава сънят ми.Сестра ми беше омъжена в друг град и новини от нея почти нямах. Нямах представа , че е бременна. След два дни ни изпратиха до близкия град по накаква работа и използвах случая да звънна вкъщи от пощата.Майка ми развълнувано ми съобщи , че сестра ми преди два дни е родила момиченце. Много се радвах ,но и доста бях смутен от съня си. Почнах да си задавам въпроса дали всичко е било случайно съвпадение или сънят ми първи извести раждането на племенничката ми.

     Може би  повечето от вас ще си кажат, че е случайно… .Нека ви  разкажа още един сън, а вие съдете сами.  Сънувах, че под родния ми град има цял лабиринт от стари тунели,катакобми и подземни помещения , които не са използвани от векове.В съня си попаднах заедно с група мои приятели там . Вървяхме из някакми помещения , в които имаше шкафове, гардероби и скринове. Бяхме млади и любопитни и започнахме да  ги отваряме един след друг. При отварянето  от тях започнаха да изпадат кости на хора, ръце, крака, глави с плът по тях. Бяхме ужасени и се опитахме да избягаме.Тичахме с всичка сила, но не намирахме изход, а и силите ни бързо се стопяваха…Стените и таваните  започнаха да падат върху нас. Събудих се целият облян в пот , а ужасът още не ме беше напуснал Какво ли значеше този сън? Предположих, че пак е свързан с някакво събитие. Но какво?

     След три дни стана земетресение във Вранча. В този ден бях на кино с приятели.По време на прожекцията екранът започна да  подскача нагоре-надолу.Киносалонът се  разтресе. Всички се чудеха какво става.Някой извика „Земетресение!“ Настана суматоха. Хората па-

нически се втурнаха към изходите, стремейки се по-бързо да излязат на улицата. И ние се затичахме и  успяхме почти едновременно с края на земетресението да излезем. На улицата хората се лутаха и търсеха близките  си. Чух някой да вика , че е паднал цял блок и ,че вътре има хора.Затичахме се и стигнахме бързо до разрушения блок. Чуваха се гласовете на молещи за помощ хора.Спуснахме се да помагаме и да се опитваме да вадим затрупаните хора.И досега ме мъчи картината на видяното. Видях загинали хора, видях ръце  и крака, които се показваха от руините…Смразяваща гледка…. Само три дни след онзи страшен сън, който  за беда се оказа пророчески.   Ужас нали?   Може би и вие имате какво да разкажете? Разкажете сънищата , които са ви казали нещо,така по-лесно ще направим опит да си обясним как така сънищата  ни  дават знак   и кога най-често се сбъдват? А ако вие интересно всичко това, очаквайте разказа за още мои сънища , но пишете и вие. Очаквайте разказа за предупреждението на червения гладен кон… Имам да разкажа още много!