Мъжкото приятелство в Шерлок Холмс: Игра на сенки

1
Добави коментар
Poirot85
Poirot85

Все още сме повлияни от новия филм за Шерлок Холмс, които излезе по родните ни кина. И тъй като вече ви представихме филма, то сега решихме задружно, като екип, да ви покажем и най-добрите поуки, които може да и извадите от филма.

Гай Ричи може и леко да се подиграва с образа на най-великия детектив на света като го превръща в екшън герой на 19-ти век, но това не означава, че филмът няма своите силни страни, даже напротив. Говорим ви за силата на мъжкото приятелство, което съществува между Холмс и д-р Уотсън. Ще се опитаме да ви покажем изводите, до които стигнахме след внимателен анализ на динамиката в отношенията между това феноменално дуо, а те се следните:

Не връзвайте тенекия на най-добрия си приятел

Една жена може да създаде проблеми и между най-добрите приятели. Затова ви препоръчваме, колкото и внимание да отделяте на приятелката/годеницата/съпругата си, да не забравяте и дълга към приятеля си. Все пак ще е глупаво да забравите, да организирате ергенското парти на най-добрия си авер, нали?

Знайте кога да му отдадете лидерството

Доверието между двама мъже е по-ценно от цялото злато на света. Трябва да знаете, кога братото може да поеме контрола в определена ситуация и да му вярвате изцяло, дори и да имате леки съмнения относно самата ситуацията.

Записвайте

Не е нужно да бъдете биограф на най-добрия си приятел. Но би било добра идея да записвате някакви негови страхотни идеи или дела, които е вършил. Без значение дали ще е в специална тетрадка или във Фейсбук, една кратка история за него и начина му на живот няма да навреди никому(стига само да подбирате какво точно да описвате).

Приемете ексцентричността му

Не, не казваме, че е добра идея да си дадете морското свинче, за да може другарят ви да прави опити с него. Но едно лично ваше ръкостискане би било добра идея. Също така, няма да навреди, ако си траете, когато той се е облякъл нестандартно (дори и клоунски), вместо да го упреквате. Всеки човек си е оригинален по своему.

Не бъдете егоисти

Във филма, според Холмс – Уотсън бива егоист от факта, че иска да отиде на меден месец. Но пък от друга страна, Холмс е егоист, заради това, че е постоянно обладан от битката си с Мориарти. Е, така е и в истинския живот. Знаем, че е трудно човек да се раздели с най-добрия си приятел, но понякога се налага. Предполагаме, че всички сме изпитвали малка доза ревност, когато биваме „зарязани“, заради някоя фуста, но не трябва да забравяме, че това прави нашия пръв щастлив. Преценката над ситуацията и решението, свързано с избора, който ще направи, лежат изцяло върху него. И както вече обяснихме по-горе – доверието между двама ви е най-важно, следователно няма да ви изостави, стига да няма наистина основателна причина.

Има една житейска мъдрост, която ние подкрепяме с две ръце – „Между мъж и жена не може да има приятелство, защото едната страна винаги има интимни интереси. Между жена и жена също не може, защото все някой мъж ще ги скара. Но между двама мъже може да излезе нещо, което не може да се опише с думи“. Доверете се на това мото, както и нашите съвети, и ще се радвате на едно дългогодишно приятелство. А, и не забравяйте да гледате филма!

Източник: AskMen