„Атака“ се топи бавно, но сигурно, като ланският сняг

7
Добави коментар
Galana
Galana

„Атака“ се топи бавно, но сигурно, като ланският сняг
21.12.2011

Вчера стана ясно, че още четирима напускат „Атака”, което постави парламентарната група на минимума от 10 човека. Депутатите, които напускат и стават независими са Огнян Тетимов, Петър Хлебаров, Димитър Карбов и Борислав Стоянов. Така от 14 народни представители броят на атакистите в парламента се стопи на 10. Председателят на парламента Цецка Цачева изчете вчера сутринта от трибуната заявленията им за напускане, с които четиримата желаят да станат независими.

За този мандат на парламента общо 11 депутати от „Атака“ изоставиха Волен Сидеров (Калина Крумова, Цвета Георгиева, Валентин Николов, Камен Петков, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев, Стоян Иванов и днешните четирима).

Така съдбата на парламентарната му група сега зависи само от един депутат. Ако дори още само един народен представител от групата на Волен Сидеров напусне редиците, то тя ще последва съдбата на РЗС и ще се разпадне, защото правилника на НС казва, че една парламентарна група не може да има по-малко от десет члена в Народното събрание.

Преди два дни, лидерът на националистическата партия заяви пред медиите, че отцепниците от неговите редици вече са обявили своята принадлежност към управляващата партия, като обвини самите ГЕРБ, че по този начин имали за цел максимално да орежат партийната субсидия на Атака. Днес националистите ще имат конгрес, на който ще се решава и лидерството в партията след разрасналия се през последните месеци семейно-политически скандал в „Атака“. Сборът на „Атака“ обаче ще е закрит за журналисти.