Вино

2
Добави коментар
vinoto
vinoto

Начало

Виното е поезия в бутилка.

(Робърт Луис Стивънсън)

Виното е възпято в произведенията на стотици поети и писатели. Този божествен елексир е вдъхновявал много творци в продължение на хилядолетия.

Тук ще може да прочетете полезни и интересни статии за видовете винени сортове грозде и лозаро-винарски райони в България. Какви са най-новите тенденции в комбинацията между кулинарното изкуство и висококачествените вина.

В категория „Любопитно“, ще научите коя е най-старата неотворена бутилка вино, как да определите какъв е характера на човек, според това как държи чаша за вино и други интересни факти и открития. Знаете ли, че в медицината има термин енотерапия – лечение с консумирането в определени дози на вино?

Няколко тайни от кухнята на сомелиерите – научете етапите на дегустиране на вино, как се установяват ароматът и вкусът. Какви термини да използвате при оценка бистротата на виното и още много полезни статии.

Насладете се на гениалните хрумвания на дизайнерите с уникалните етикети за вино. Научете защо дъбът е предпочитаната дървесина за производство на бъчви за вино. Прочетете за едно прекрасно място за винен туризъм – Лясковец, където се срещат традициите с модерното производство.

Надявам се статиите да са ви интересни и полезни, единственото което мога да ви посъветвам е налейте си чаша вино и приятно четене и все пак да не забравяме известната мисъл на Луи Пстъор – „Бутилка вино съдържа повече философия, отколкото всички книги на света“.

 

Сподели статията в
Бутончета на сайтове, в които можете да споделите линк към тази страница.