За Русия и “социалните” мрежи

6
Добави коментар
t1sh0cfc
t1sh0cfc

Оказва се, че руските компании са сред тези, които използват социалните мрежи най-интензивно. Те налагат социалките в своите маркетинг миксове и неимоверно повишават своите обороти и пазарни дялове. Според проучване на Grant Thornton четири от десет компании в световен мащаб имат осезаемо присъствие в социалните мрежи. Проучването включва 2,700 компании от 39 държави. Ето и списък с някои от държавите, които най-силно залагат на подобен тип канали:

Мексико – 80% от компаниите използват социалните мрежи;
Индия – 64%;
Холандия – 56%;
Русия – 56%;
Франция – 24%.

Проучването твърди, че 1/5 от компаниите в Русия правят свои фен страници с цел реклама. На този етап обаче едва половината успяват да комуникират успешно със своите клиенти чрез страницата.

Ние сме регистрирали акаунти в най-популярните социални мрежи, както и имаме куп апликации за Facebook. Тази година количеството на “събскрайбнатите” потребители се удвои в резултат от тази стъпка“, споделя Антон Пантелеев, PR мениджър на MVideo. “Нашата основна цел е да започнем активно да комуникираме с клиентите и да ги ангажираме чрез различни надпревари и обратна връзка. Но нашата основна цел е да интегрираме социалните мрежи изцяло в онлайн магазините си до 2015, а резултатът, към който се целим с това, е ръст в продажбите от 30%.

На този етап в Русия социалните мрежи не се използват особено силно за набиране на кадри, както е в доста от европейските държави и САЩ. Едва 13% от използващите Facebook компании го правят с цел “head hunting“. Само припомняме, че в САЩ този процент е 30%, а в Китай 17%. Интересно е, че 6% от управителите на руски компании използват социалните мрежи, за да комуникират със служителите си.

Снимка: DreamgrowИзточник: RT.com 

Теми: FacebookLinkedinTwitterРусиясоциална мрежасоциални мрежи

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

инж. Евгени Йорданов е web manager в Webfiniti. Изпълнява ключови проекти за едни от най-големите специалисти на световно ниво в SEO областта – SEOmoz (US), Distilled (UK) и др.
Той е SEO автор за най-голямото браншово списание в България – Списание .Net
Евгени е създател на най-големия бързоразвиващ се реурс за SEO към момента в България – SEOптимизация, както е и създател и администратор на най-популярната Facebook група сред колегите от бранша – „Маркетинг и Уебмастърство“.