Онлайн бизнес: Полезни съвети и маркетингови стратегии

6
Добави коментар
goshi75
goshi75

Когато става въпрос за онлайн маркетинг, вие сте задължени да познавате навиците на своите клиенти. Това означава да знаете какво търсят те и как използват вашия уеб сайт. Това ще ви помогне да грабнете тяхното внимание и така вашето послание ще достигне до правилната аудитория.

От изключително значение е да разберете, че когато говорим за онлайн маркетинг, навиците на мъжете и жените се различават. В миналото е имало тенденция повечето Интернет потребители да са били от мъжки род, но сега е различно. Различни проучвания показват, че жените се справят доста по-бързо от мъжете, що се отнася до използването на компютрите. В доста голяма част от случаите жените влизат в различни уеб сайтове, за да проучват даден продукт или да достигнат до някаква информация. За разлика от тях мъжете често използват нета за за забавление. Мисля, че след като знаете вече това, можете да се досетите как да използвате тази информация.

Все пак е необходимо да направим свое собствено проучване за нашия уеб сайт, за да можем да разберем нещо повече за нуждите, както на единия, така и на другия пол. Това естествено би ни довело само до увеличение на продажбите. В някой уеб сайтове по-голямата част от потребителите са например мъже, следователно след като проучим техните специфични навици, ние ще насочим нашето внимание към тях.

Съществуват много примери, но ще се опитам да дам най-лесно разбираем. Ако сте собственик на онлайн магазин за мъжка и женска козметика, то вашите клиенти от женски пол ще наброяват повече от 90%. Това задължително трябва да ви доведе до мисълта, че всеки един продукт, който предлагате, трябва да има допълнителна информация. Причина за това е, че жените обичат да знаят всичко преди да си дадат парите за даден козметичен продукт и защо той е по-добър от останалите, докато мъжете, когато решат да си купуват някаква козметика, те просто знаят какво да търсят без да се интересуват от всякаква допълнителна информация.

[ Read More ]