Top 10 най-интересни професии на света!

2
Добави коментар
vladec
vladec

По света има хиляди интересни и не толкова професии : опасни, лесни, сериозни, отговорни, необходими… Но има и такива, които всеки би искал да работи. Ето Ви цели 10 от тях.

1. Пазач на остров

 

34-годишния Бен Саутхол от Питърсфийлд победи 35 000 души от цял свят за мечтаната задача да плува, релаксира и изследва остров Хамилтън от Големия бариерен риф и да пише в блог, рекламирайки мястото. Сега той работи като пазач на тропическия австралийски остров, в къща с три спални и басейн. Договорът му е за 6 месеца, а заплатата – 111 000 долара.

Преди да започне работа, Бен е прекарал 4 дни на острова и да се подложи на дълго интервю, което включваше гмуркане със шнорхел в кристалните води, ядене на вкусна храна от барбекю и спа процедури за релакс. Също така победителят трябваше да докаже своите умения да води блог за преживяванията си и да се подложи на тестове по плуване.

 
  2. Тестер на луксозни легла

Студентка от университета в Бирмингам намери мечтаната си професия. Да спи по време на работа вече няма да е проблем за нея тъй като беше избрана да тества луксозни легла. За това удоволствие момичето ще получава заплата.

1000 английски лири е заплащането на 22-годишната Розин Мадиган, за да спи в дизайнерски легла всеки ден в рамките на един месец. Компанията за продажба на луксозни легла Savoir Beds и нейният генерален мениджър смятат, че Мадиган ще даде обективен поглед върху качеството на съня в луксозни легла. Студентката ще прекарва времето от 10 до 18 часа в изложбената зала на компанията а после ще споделя впечатленията си от леглата в блог.

 
 3. Тестер на водни пързалки

Със сигурност всички работещи на бюра завиждат на Томи Линч, който пропътува 27 000 мили тази година за да тества водните съоръжения във ваканционни селища по света. 29-годишният Линч работи за компанията First Choice и проверява бързината, количеството на водата и начинът на приземяване, както и всички останали аспекти, свързани със сигурността на пързалките и другите съоръжения за водни забавления в развлекателните центрове. През 2008 г. Томи Линч е работил във Майорка, по испански острови, Египет, Турция, Коста Дел Сол, Кипър, Алгарве, Доминиканската република и Мексико. Тази година Линч се е проявил като качествен контрол по водните съоръжения в Гърция, Флорида, Ямайка и Ибиса.

Роденият в Ливърпул Линч първоначално бил нает да идентифицира най-добрите басейни, които да бъдат включени в каталога на Ливърпул е бил нает да се идентифицират най-добрите басейни да бъдат включени в новата колекция на First Choice. Линч е ангажиран да съдейства на компанията за това новите курортни селища да съответстват напълно на стандартите и.

 
 4. Тестер на проститутки

Джейми Раскон, който работел като DJ си потърсил втора работа за допълнителни доходи. Той попаднал на професия, която фантазията на човек трудно може да побере – качествен контрол в публичен дом. Раскон, по принцип професионален модел и DJ, работел по създаването на история за сексуалната революция в отделните държави и това го отвело в Сантяго, Чили. Там той се запознал с мадам Фиорела, която му предложила да започне работа в публичния и дом. Тя имала нужда от човек, който да провежда финалните интервюта с желаещите да работят в заведението като VIP ескорт.

Работата на Джейми се състои в това да провежда редица интервюта с кандидатките, включително фотосесии и психологически тестове. Заключителният етап е когато трябва да преспи с всяка една от одобрените на финала 6 дами. Джейми Раскон трябва да си води бележки за всяка една от кандидатките, които да включват информация за това как те си движат бедрата по време на секс, дали стенанията им са адекватни на ситуацията и т.н. Специфичното в работата на Джейми е, че той я върши един път месечно и успява да тества най-много 17 момичета за една година.

 5. Тестер на вина и блогър

Представете си да живеете Сонома сред повече от 450 винарски изби, разположени на северното калифорнийско крайбрежие. Работата ви да се състои в изучаване на тънкостите за правене на перфектното вино и споделяне на впечатленията в социалната мрежа Twitter. А сега си представете, че получавате по 10 000 долара на месец, за да вършите това!

Харди Уолъс от Атланта е човекът, спечелил позицията в Murphy-Goode Winery. Интервюто е било просто: трябвало е да пусне в YouTube обяснение защо смята, че е подходящ за тази длъжност.

 
 
 6. Тестер на сладки изделия

Една от най-добрите професии в света се е паднала на 12-годишния ученик Хари Уилшър – главен дегустатор във фабрика за производство на сладки изделия. Работата на Хари е да тества строго секретни рецепти. Ученикът спечелил мястото в Swizzell’s Matlow и споделил, че след първия ден, прекаран във фирмата се чувствал като актьор от филма “Чарли и шоколадовата фабрика”.

Хари впечатлил интервюиращите го с уникални описания на вкусове и мириси на любимия си Drumstick lolly. Дали това е най-добрата работа в света, не знаем, но определено е най-сладката.

 
 7. Тестер на презервативи

Сам Уайт, маркетинг мениджър в Durex е наел 200 австралийци над 18-годишна възраст, аз да тестват презервативите, произвеждани от компанията. За съжаление позицията не е платена, но всеки нает получава ваучер на стойност 60 долара, който да оползотвори в продукти на Durex. От тестерите се очаква да направят обратна връзка с компанията и да дадат мнението си за качеството на презервативите. Един от наетите ще вземе бонус от 1000 долара.

Уведомяваме ви, че набирането на такъв вид персонал в Durex е приключило.

 
 
 8. Тестер на игра

Играете ли World of Warcraft? А играете ли добре? Можете ли да добивате 200 злато за час и да достигнете ниво 80 за 2 седмици? Ако отговорът е да, можете да кандидатствате за работа, за която мечтаят 12 милиона играчи по света. Длъжността се нарича Wow game tester.

В сайта на Blizzard има обявени няколко свободни позиции. Компанията търси служители, които говорят чужди езици, а не само английски, така че не се колебайте и кандидатствайте. О, и ще трябва да играете на World of Warcraft минимум по 4 часа на ден, казахме ли ви вече?

 
 
9. Директор на шегата в музей

Шестгодишно момче, което искало да стане директор на Железопътния музей в Йорк е назначено на позицията “директор на шегата”. Амбициозното хлапе впечатлило управата на музея, подавайки молба за назначение на мястото на пенсиониралия се директор Андрю Скот.

Шестгодишния Сам Пойнтън изпратил написано на ръка писмо, озаглавено “Заявление за директор”, искайки възможност да се яви на интервю. В писмото детето пише за уменията си да контролира два влака едновременно…в стаята си. “Аз съм само на 6, но мисля че мога да върша тази работа”, пише още в писмото си Пойнтън.

Персоналът на музея бил много впечатлен от хлапето и го назначило на почетната длъжност “Директор на шегата”. Работата му е да съдейства музеят да стане по-забавно и привлекателно за деца място. Това може и да не е най-добрата работа на света за възрастни, но определено е фаворит в света на шестгодишните.

 
 
 
10. Фотограф с колело за Google Maps

Google (GOOG) е наел двама късметлии да обикалят из Франция и да търсят трудно достъпни с автомобил места с историческо значение. Служителите се придвижват с колела, оборудвани с девет камери, GPS, компютър и генератор. Идеята е момчетата да заснемат местата за Google’s Street View Maps.

Колоездачите, носещи тениски с надпис Google и бели каски, посещават известни места като Версай, западен Париж, Люксембургските градини и натоварения център на френската столица.

 
 
 
А вие каква професия предпочитате?
 Гласувай те в анкетата – в дясната част на страницата!
С помощта на материали от смях.инфо
Други интересни факти: