Двама мъже и половина

15
Добави коментар
movies
movies

Сериала „Двама мъже и половина“ е забавна и разтоварваща семейна комедия, която ще накара и най-мрачните да се позабавляват. Сериала разказва за двама братя – женкаря Чарли и Алън, който е разведен с подрастващ син. Поради стекли се обстоятелства Алън се пренася да живее в къщата на по-големия си брат Чарли. Големия поток от жени в къщата на Чарли и неговата неспособност да комуникира и задържи интереса им създава много комични ситуации.
Честото присъствие на майката на Чарли и Алън в къщата създава излишно напрежение, което усилва забавните моменти в сериала. Ключовите фигури в култовата комедия са:
Чарли Шийн, в ролята ан Чарлс Франсис – той е женкаря и вечния ерген. Богат и спокоен, но и доста критичен и самодоволен спрямо брат си. Покрай него често има много жени, но недостатъка му е, че няма подход към тях да ги задържи.
Джон Крайър в ролята на Алън Джермон Харпър е разведения брат. Той е физиотерапевт по професия, но няма късмет в живота, като брат си Чарли. Премества се да живее при брат си, защото остава без покрив над главата. Слабото му място в отношенията с жените е, че си пада все по властните. Такива са и бившата му съпруга и майка му.
Ангъс Джоунс е третия мъж във филма. Играе ролята на Джейкъб Дейвид, синът на Алън и Джудит.
Кончата Феръл играе ролята на домашната прислужница Бърта. Присъствието и внася доста разнообразие и комични и забавни случки.
Мери Хинкър е в героинята Джудит Харпър. Тя е отмъстителната и властна съпруга на Алън. Крои доста планове и го вплита в много заплетени ситуации, устремена да постигне своето. Възможността й да се възползва от слабостите на Алън и позволяват да го третира като домашен любимец.
Името на филма „Двама мъже и половина“ напълно подсказва за героите си. Тримата мъже заедно трупат опита си в живота и откриват новите неща. Комичните ситуации са безкрайно много, а напрежението достига невероятни размери, когато се появява майката на двамата братя, Евелин. Нейният егоцентризъм и манията и за контрол вземат пълен превес при всяко нейно посещение.
Картината става съвсем пълна, когато се появява и съседката Роуз. Тя е млада, привлекателна и факта, че е имала вземане даване с Чарли и намеренията й да се задържи вниманието му за по-дълго около себе си съвсем променят обстановката в къщата.
Въпреки всичко случващо се наоколо и голямото текучество от хора в дома на Чарли, двамата братя имат една цел – да възпитават заедно обичния малък Джейкъб и заедно да растъта.
„Двама мъже и половина“ се нарежда в класациите за най-добри комедии през последните десет години. Сериала печели симпатиите на зрителите по целия свят.