Мистър Бийн

22
Добави коментар
movies
movies

Британския сериала „Мистър Бийн“ се състой от четиринадесет епизода.
В главната роля участва Роуън Аткинсън. Другите пересонажи във филма са Робин Дрискол, Ричард Къртис и Бен Фелтън.
Филма излиза на телевизионните екрани през деветдестетте години.
Сериите „Мистър Бийн във влака“, „Мистъър Бийн отива на среща“, „Ваканцията на Мистър Бийн“ – Мистър Бийн се завръща и не след дълго заминава на пътешествие към южна Франция. По пътя си той се сблъсква с куп премеждия и ситуации, каращи зрителите да изпаднат в неописуем смях и забавления.
Главният герой Мистър Бийн е представен като егоистично, детинско и страхотно комично преваплащение на човек наподобяващ дори палячо в определени сцени. Той живее сам в апартамента си Хайбъри (Северен Лондон). Облича се почти ежедневно в яке и червена вратовръзка. На ръката си носи часовник – калкулатор, който е неразделна част от него.
Мистър Бийн рядко говори, а когато изрича нещо то е тихо, промърморено и почти неразбираемо.
Представата на Мистър Бийн за заобикалящия го свят е твърде неразбираема и това го показва като дребнав, злобен и доста странна личност. Големите дози хумор се дължат на не обичайните подходи на Мистър Бийн да взема важни решения в странни ситуации и крайният резултат от тях обикновено е фатален за случая, но забавен за зрителите.
Най-добрият приятел на Бийн е плюшено мече, което за него е реално съществуващо създание, или поне той така се отнася към него. Сутрин се пази тишина, че мечето да спи спокойно, хавлиите в банята, четките за зъби, както и храната на масата винаги са в две, заради приятеля на Мистър Биин и негов съквартирант. Дори идеите и плановете си, героя споделя с плюшената играчка.
Други комични ситуации в епизодите на сериала „Мистър Бийн“, зрителите ще видят неговият автомобил, чиито методи както за заключване така и за употреба са доста неразбираеми и далечни от света на нормалните хора. Всичко това поражда безкрайни моменти на забавления и прилив от една история в друга придружени от неспирен смях.
Забележителни са епизодите, в които се появява приятелката на персонажа на филма Ирма Гоб (Матилда Зиглер), където ревността на Бийн е провокирана от нейно решение да танцува с друг мъж.
В различните епизоди се появяват и други странични герои, който допринасят за освежаване и доусъвършенстване на комичните ситуации, но основна, ключова и единствено водеща фигура си остава Мистър Бийн.
Къси, но изпълнени с много смях са всички серии на филма „Мистър Бийн“.
Може би предвидливо са направени от порядъка на тридесет минутни части, защото не всеки зрител ще устои на толкова много смях за повече време.