Приложения за Андроид

8
Добави коментар
thunder_go
thunder_go

След като наскоро си закупих Sony Ericsson Xperia PRO и аз вече съм горд притежател на Андроид (2.3.4). Все пак бяха празници и не се въздържах да не се разделя с 590лв. да си закупя нова джаджа 🙂 Поради популярността на мобилната ОС, смятам че ще е добре да се възползвам от търсенето и за целтa ще споделя няколко интересни приложения за Андроид, които имам инсталирани на телефона ми.

Ето и моите приложения за Андроид (2.3.4):

SPB Shell 3D – един много добър лаунчер за мен, който използвах още на старата си Xperia X1 с WM 6.1. с тази разлика, че версията за Андроид е на светлинни години по-напред. Струва си 15$ които изхарчих. Изисква версия на Андроид 2.1+, а последния му релийз е от 22 Декември, 2011г. Има версия и за Symbian.
Mobi Bank – използва GPS сигнала на телефона и ти показва банкоматите на конкретна банка около теб. Много полезно приложение за Андроид, ако се намираш в град, който не познаваш.
BGCN TV – телевизор за вашият телефон. Каналите вървят добре и през 3G интернет. За момента са: БНТ, BTV, NOVA, TV7, EBF, TV Европа, CITY TV, MAD TV, Балканика, Fiesta и Super 7.
Flashlight HD LED – фенерче, което може да използва както светкавицата, така и дисплея на телефона
Photoshop Express – много полезно приложение за Андроид, тези като мен, които се занимават с уеб
Printer Share – за принтиране на документи, снимки и прочие. Трябва да сте в една мрежа с принтер устройството.
Team Viewer – може би наистина едно от най-полезните приложеня за Андроид. На Нова Година ми свърши чудесна работа, след като си бях забравил мишката, а touch pad-а ми не работи след инцидент с вино.
iGO (изисква регистрация) – тук вече ми се наложи да ползвам нещо хаквано/краквано. Една от най-добрите навигации за мен. Същата използвах и на старата ми Xperia X1.
Bulgarian keyboard 2 – името говори само за себе си. Спокойно може да си изключите стандартната. Поддържа се и за хардуерна клавиатура (каквато има моя), като смяната на bg/en става с Shift+Space; Щ = с+х+т; Ш = с+х; Я = @ (поне на моя). Все още не съм изпробвал приложения като SlideIt, Swype и др.
Браузъри – имам инсталирани почти всички мобилни браузъри (Firefox, Skyfire, Opera Mini/Mobile, Dolphin Mini/HD, Maxton и стандартния Android браузър). За съжаление нямам по-продължителни впечатления за това кой е по-добър, но ми направи впечатление, че Firefox ми показва най-точната локация с HTML5 и Google Maps
Приложения за Андроид като Facebook, YouTube, Skype и Foursquare дори няма да ги споменавам. Предполагам всеки един ги има инсталирани 🙂
AndroZip – отваря архиви (ZIP, RAR, TAR, GZIP, BZIP2)
ES File explorer – т.к. Андроид не върви с вграден file explorer, ми се наложи да инсталирам този. Защо точно този, ще видите в следващото приложение.
SMS Backup & Restore – с това приложение си импортнах SMS-ите от старата Xperia X1. ES File Explorer е едно от приложенията, които поддържа за да се имортне .xml файла. За експортване на SMS от Windows Mobile 6.1 четете тук

Ще поддържам темата, като се сдобия с нови интересни приложения за Андроид.

Ако пък сте си root-нали телефона и искате да си инсталирате някой ROM, тук може да прочетете как да инсталирате популярния CyanogenMod, на който скоро ще излезе версия и с Андроид ICS (4.0)