Малки Сладки Лъжкини / Pretty Little Liars

31
Добави коментар
movies
movies

„Малки сладки лъжкини“ дебютира на телевизионния екран през 2010 година. Филма е американски трилър разказващ за живота на четири момичета, който получават странни съобщения след мистериозното убийство на техния лидер Алисън Ди Лаурентс. В главните роли участват Ариа Монгомъри (Луси Хейл), Спенсър Хейстингс (Троян Белисарио), Хана Марин (Ашли Бенсън) и Емили Филдс (Шей Мичъл).
Ашли Бенсън в ролята на Хана Марин. След смъртта на Алисън тя става лидер на компанията. От закръгленко и невзрачно момиче, се превръща в пчелата майка в гимназията. Всичко е провокирано от липсата на контрол на родителите й, над нейното възпитание.
Шей Мичъл в ролята на Емили Филдс е страхотна плувкиня. Тя става приятелка с Мая Сен Жермен, която обитава дома на починалата Алисън. Емили разбира, че е лесбийка, а когато трябва да тръгне в Тексас с баща си, тя избира да живее с Хана.
Луси Хейл в ролята на Ариа Монгомъри, живее с майка си баща си и по-малкия си брат. Тя крие тайна, която знае за татко си, но не след дълго истината излиза на открито. Ариа има връзка с преподавателя си от училище, който е доста по-възрастен мъж от гимназията – неин учител. Връзката им, освен, че е забранена и невъзможна е представена като доста романтична.
Троян Белисарио в ролята на Спенсър Хейстингс е четвъртата от приятелския кръг. Тя е амбициозната, послушната и ученолюбивата, но дори най-примерната от четирите приятелки, това не и пречи да открадне есе или приятелите на другите момичета.
Сериала „Малки сладки лъжкини“ излага на показ тайни заровени дълбоко – булимията, хомосексуалността, връзките с по-възрастни мъже и още много други забранени теми и неща, за които обичайно не се говори, но се приемат за нещо не морално и грозно.
Може би различното на този сериал с другите от този стил е това, че няма главна героиня, четирите приятелки са на едно и също положение – всяка от тях има своите лоши страни и всяка по свой начин се опитва да съхрани и запази това, в което вярва и държи и е пристрастена.