Мъжките сребърни бижута

2
Добави коментар
zkdoverie

Среброто винаги се е смятало за истинска мъжки благороден метал – мъжките сребърни бижута винаги са били относително семпли като дизайн, но в същото време прекрасно вписващи се във всеки стил. Бижутата от сребро за мъже подчертават мъжествеността и твърдостта на характера и създават завършен образ на успешния и уверен в себе си мъж. Сребърните бижута за силния пол еднакво подхождат както на деловия стил, така и на спортния, при който носенето на скъпи златни бижута със скъпоценни камъни би бил проява на лош вкус. В днешно време бижутери от цял свят създават различни украшения от сребро за представителите на силния пол – пръстени, гривни, верижки, медальони, ключодържатели, игли за вратовръзки и т.н. Всяко от тези украшения има своите особености, които трябва да се отчитат преди покупката.

Мъжките сребърни пръстени

Традиционните мъжки пръстени от сребро еднакво подхождат на мъже на различна възраст и с различни стилове, доколкото имат неголеми размери и разнообразни дизайни. Те могат да се комбинират с други сребърни бижута като венчални халки и гривни. Среброто е универсален метал, който не се натрапва и не оставя у наблюдателя чувство за излишество и кичозност, естествено при правилен избор на бижутата. Другия тип разпространени мъжки пръстени – т.нар печати не винаги успяват да се впишат хармонично в цялостния стил предвид техните относително големи размери и масивни форми. Сребърните пръстени печати от сребро, а дори и тези от злато се препоръчва да се носят отделно от другите пръстени и гривни. При носенето им е допустимо само комбинацията със сребърни часовници.
Мъжките сребърни пръстени са универсални украшения за мъже, защото този вид бижута въпреки много по-семплия си дизайн в сравнение с женските позволяват носещият ги да прояви индивидуалност и да допълни практически всеки имидж. Пръстените от сребро хармонично се комбинират както с деловия костюм така и със спорно елегантния стил с дънки и пуловер и като цяло отлично се комбинират с други сребърни бижута.

 
Мъжките сребърни гривни
Мъжките сребърни гривни придобиха популярност едва през последните няколко години, до преди това украшенията от сребро за китка се смятаха изключително за женска привилегия. И ако преди време да купиш подходяща сребърна гривна за мъж е било не чак толкова лека задача в момента от интернет магазини, бижутерски ателиета, заложни къщи и улични търговци ни залива огромно разнообразие от модели и размери, от които е трудно да не избереш.

Мъжките сребърни гривни съществено се отличават от женски за сметка на по-строгите форми, размери и дизайн. Гривните от сребро за силния пол се съчетават отлично с другите сребърни бижута, с изключение на сребърните часовници. Често сребърните гривни за мъже се купуват в комплект с други бижута от сребро – верижки от сребро с медальони и пръстени, като обаче трябва да се внимава за това те да бъдат със сходни размери и стилистика, което е основно правило не само за гривните, но и за всички останали сребърни бижута.

 
Мъжките сребърни верижки.
Главното правило, от което трябва да се ръководим при избора на мъжка сребърна верижка е как тя ще се съчетава с останалите сребърни бижута, и особено с гривните. Те трябва да имат еднаква форма и близки размери. Сребърните верижки могат да се носят както като отделно украшение така и в комбинация със съответен по размер медальон. Като изключителна проява на лош вкус се приема сребърната верижка да се носи едновременно със златна такава.