Асансьор

3
Добави коментар

Домашен асансьор

Инсталирането на домашен асансьор е показателно за комфорта и лукса в един дом. Домашните асансьори доста приличат на обществените и включват повечето от техните функции. Те са сигурна и функционална алтернатива на стълбите. Повечето собственици на имоти инсталират домашен асансьор с цел да повишат продажната цена на своя имот. Наличието на асансьор в една къща увеличава нейната цена с 10%.
Освен че повдигат цената на сградата асансьорите са удобни в сгради, които се обитават от възрастни хора или хора с увреждания, особено при многоетажните сгради.
Както и да го погледнете, домът е най-голямата инвестиция в живота на човек. Защо тогава да не си позволите луксът и удобството на асансьора. Въпреки всичко, основният проблем при инсталирането на домашен асансьор си остава цената.
 В зависимост от това дали асансьорът се поставя във вече изградена сграда или поставянето му се планира още при проектирането на сградата, цената на домашният асансьор варира.
Средната цена за домашен асансьор с две спирки е между 20 000$ и 25 000$. Най-ефтините домашни асансьори струват между 10 000$ и 15 000$, докато най-скъпите са с цена над 30 000$.
Цената на асансьора зависи от много неща – материал, големина, бързина, брой на спирки и т.н.
Колкото повече екстри има асансьора, толкова по-висока е неговата цена. Ето кратък списък на възможните екстри:
– алармена система;
– телефонна връзка;
– системи за сигурност;
– заключващи системи;
– допълнително аварийно осветление;
– акумулатор.
Домашен асансьор

В случай че се нуждаете от нещо допълнително няма проблем да се изработи домашен асансьор по поръчка – разбира се е добре да се обърнете към специализирани и надеждни фирми.