Модерната сватба този сезон – бонбонена, златна, ретро или морска

9
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бонбонена, златна, ретро или морска сватба – това бяха само част от невероятните предложения, показани на изложението в Морското казино, за най-новите тенденции в сватбените тържества. Негов организатор е Асоциацията на бургаските сватбени агенции /АБСА/, в която участват „Магнетик“, „Диаманти“, „Мирена“ и „Брилянтин“.   

От сватбена агенция „Диаманти” тази година са заложили на свежа, сладка и бонбонеста декорация. Те споделиха пред репортер на „PoligrafF”, че целта им е от декорациите да лъха свежест, живот  и както разцъфва пролетта, така да е със сватбата на младоженците – разцъфване за едно ново начало.  

По думите на Венелина Клинкова това е нещо ново, с което искат да предизвикат  клиентите си, да избягат от традиционното. Според нея  такса агенция  в Бургас, при цялостно организиране на сватбения ден – с ангажиране на ритуална зала, с ресторант, венчавка и др. услуги,  са в зависимост от степента на ангажиране и варират от 50 до 200 лева.  

 

 

 

От сватбена агенция „Магнетик”  регистрират голям интерес на това изложение. Само за час над 50 двойки са минали през щанда им. „Тази година ние предлагаме на нашите клиенти малко по-романтичен ретро стил. Надяваме се той да бъде харесан. Стара дантела, порцелан, гълъби, кафези, свещи и др. Това са неща, които явно допадат на хората. Като цяло младите хора са все още романтични, което е добре. Новото, което предлагаме в нашите услуги е подновяването на брачните клетви. Това е нещо съвсем ново за Бургас и е предизвикателство за нас да го популяризираме, защото е нещо хубаво, ново и нетрадиционно. Още по-добре ще стане когато ще може да ползваме остров света Анастасия, тъй като след разговорите ни с Община Бургас стана ясно, че ще има осигурено корабче от моста до там, ще бъде чудесно”, споделя Красимира Иванова.  

По думите й най-нетрадиционното място, на което са организирали сватба е било в бар.  „Булката беше доста нетрадиционна, но пък беше удивителна – с дънки, с изключително интересна риза, получи много добре… всичко беше на кетъринг, хората се забавляваха, за мен бе странно, но чудесно”, каза още Красимира Иванова.  

На въпрос дали е по-евтино да наемем сватбена агенция или сами да си организираме сватбата тя отговори така: „Според мен е много по-евтино да наемеш агенция. Имали сме клиенти, които наемат от нас нещо и ние наблюдаваме… те отиват в магазина и купуват безумно много неща, за много пари и не се получават толкова добре нещата. Не е толкова скъпо да наемеш една агенция, тъй като ние специално от Асоциацията не взимаме допълнителни пари за организация, съобразяваме се с желанието и възможностите на клиентите си. Ако те кажат, че има 200 лева ние ще се съобразим с тях, ако кажат 2000 по същият начин – нагаждаме се според бюджета им, ако трябва всяка една от нас ще даде от себе си, стига само да се получат нещата. Все пак ние затова сме агенция, за да разполагаме с много материали, с най-различни цветове, за да удовлетворяваме желанието на клиентите. Не винаги парите са най-важното нещо. Когато накрая на тържеството дойдат при теб и ти кажат „благодаря ти, всичко беше прекрасно”, просто парите остават на заден план”, коментират от сватбена агенция „Магнетик”.        

 

От агенция „Мирена” тази година заложиха на морския стил. „С тази украса решихме да подчертаем стила на Бургас – морски мотиви, раковини, златни рибки, рибарска мрежа, орхидеи”, сподели Марияна Панчова.

Тъй като фирмата бе организатор и на модното ревю, се изкушихме да разберем какви са тенденциите при булчинските рокли. „Тенденцията на сватбените рокли тази година при „Мирена” е предимно с изчистен силует и с повече декорация на камъни Сваровски. Най-евтината булчинска рокля е на 350 лева, а най-скъпата на 1500 лева”, допълниха  Марияна Панчова.      

 

От сватбена агенция „Брилянтин” за второто изложение са заложили на златната декорация.     Силвия Танева споделя, че клиентите им са много смели в избора си на украса. „Ако преди предпочитаният цвят за декорация на едно сватбено тържество е бил белият, днес далеч не е така. Избират си пъстри цветове. Тази година на щанда на „Брилянтин” е заложено изцяло на златната декорация”.  

По думите й най-странната сватба, която са организирали е била преди 3-4 години. „ Имала съм много странни сватби, но най-странната, която никога няма да забравя беше преди 3-4 години. Младоженците влязоха на ролери  в ресторанта, нямаше първи танц на младоженците, а имаше специална хореография, която беше добре изрепетирана от всички гости на сватбеното тържество, т.е. всички гости танцуваха заедно на дансинга”, допълни Силвия Танева.  

 

На изложението бургазлии можеха да се насладят на богато разнообразие от сладки лакомства и уникални сватбени торти. За доброто настроение на гостите по време на атрактивното събитие се грижиха изпълнителите от струнен квартет „Вива“, фолклорни състави и DJ-и.