Най-добрите зимни дестинации за ваканция – тема за Светът – Idi.bg

133
Добави коментар
diamant
diamant

Обикновено лятото е този годишен сезон, през който всеки е зает да планира своята почивка. Но защо да не се разграничите от масова практика и не предприемете вълнуващо пътешествие през зимата.  Ето пет дестинации, които са идеални за тази цел. 

Ако сте почитатели на силните емоции, на дейностите, свързани с покачване на адреналина – то възможностите Ви за екстремно изживяване увеличават размерите си през зимния сезон. Ако Ви харесва да карате сноуборд или  ски, или просто обичате  зимата, то организирайте своя зимна почивка. Не е задължително да прекарате почивката си на място, за  което са характерни ниските температури и суровият зимен климат, можете да изберете слънчева дестинация, където можете да се погрижите за своя бронзов тен, докато Вашите познати зъзнат около камината си вкъщи.

Голямото разнообразие на зимни дестинации ще улесни избора Ви за най-подходящото за Вас и Вашето семейство място за почивка. Ако разнообразието от желани дестинации е прекалено голямо, изборът е труден, затова ето 5 идеи за зимно приключение.

Леден хотел в Юкасярви

Ако търсите свежо място, на което можете да видите изключителни неща, посетете малкото крайбрежно селце  Юкасярви в  Швеция. То е една от най-добрите зимни дестинации. Юкасярви е известен с ледения си хотел. Да, правилно прочетохте –  хотел, направени от лед. Той е световно известен с фантастичния си дизайн,  създаден е от  тонове лед и сняг .  Хотелът разполага с Absolut Ice Bar, който е главна атракция за младите хора по цял свят.

Как да стигнете до там?   Селцето се намира на 15 километра от летището в Кируна и на 17 километра от гарата. Можете да хванете влака и да се насладите на красивите пейзажни гледки, съпътстващи маршрута Ви, преминавайки през ски пистите на Бьорклиден.

Аляска

Ако сте планували да вземете децата си, то Аляска е перфектната зимна дестинация за семейно пътуване. Зимата е сезонът, през който става забавно в Аляска. Тук има многообразие от дейности, които ще Ви очароват  като пързаляне с шейна, теглена от кучешки впряг, шансът да сте свидетели на изумително красивото северно сияние, можете да карате сноуборд и ски или да посетите музеи и други културни центрове, както и да приповдигнете настроението си с няколко халби бира в местните заведения.

Как да стигнете до там?

Има два вида транспорт – с круизен кораб или ферибот. Ако се наслаждавате на обилната храна и  изпитвате удоволствие от пазаруването, то изборът Ви трябва да се спре на круизните кораби. Но ако бюджетът Ви налага ограничения – тогава се възползвайте от услугите, които фериботите предлагат.

Монт-Тремблант

Едно от най-добрите места, на които може да се отиде през  зимата е Монт- Тремблант. Разположен в живописната планинска част на Квебек,  Канада, Монт Тремблант привлича милиони туристи всяка година. Ако желаете забавна семейна почивка, това не е възможност за подценяване –  курортът разполага с  над 600 акра площ, които се използват единствено за сноуборд и ски.

Как да стигнете до там?

Курортът е една от лесно достъпните зимни туристически дестинации, предлагащи разнообразие от транспортни опции – самолет, личен автомобил или автомобил под наем.

Уисконсин Делс Малкото градче Уисконсин Делс предлага  много добри условия за  приятното изкарване на зимна ваканция. Една от основните атракции е Great Wolf Lodge, който е дом на някои от най-големите закрити водни паркове. Ако посетите   Уисконсин Делс,  ще получите най-доброто и от “двата свята“ – перфектна  зима с много сняг и  красиво лято, пресъздадени на закрито.

Как да стигнете до там? Имате многообразие от възможности относно транспорта си до  Уисконсин Делс –  коли под наем, самолет, личен автомобил, автобус или влак.

Езерото Тахо

В продължение на години, езерото Тахо е един от най-известните места за зимна ваканция в САЩ. Разположено на границата на Калифорния и Невада, то предлага изобилие от дейности за всякакъв тип хора. Със средно от 360 инча снеговалеж всяка година, езерото е зимна приказка, източник  на забавление и вълнение. Тук можете да  карате ски, да опитате късмета си в  казината или посетите местните  таверни.

Как да стигнете до там? Опциите за стигане до езерото са няколко – с  автомобил или с влак.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3379 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност