Научно обяснение на енергията Рейки – КАРМА И СЪДБА – Статии

0
Добави коментар
mikael
mikael

 Учените откриха, че в тялото протича електрически ток по нервната система и че това е един от начините, по които тялото се саморегулира.

Нервната система е свързана с всеки орган и тъкан в тялото и чрез нея от главния мозък пътуват сигнали, които регулират всички телесни функции. Благодарение на физиологичния разтвор на кръвта, електрически ток тече и от сърцето по кръвоносната система. 

Електрическите потоци текат във всички клетки и около тях. Много от телесните клетки съдържат течни кристали, намиращи се в клетъчните мембрани, в миелиновите обвивки на нервните влакна и на други места. Когато върху кристалите се упражни натиск, възниква пиезоелектричен ефект. Следователно течните кристали в телата ни непрекъснато пораждат електрически ток. Токът често е кохерентен – т.е. подобно на лазера, всички честоти на дадено място са съгласувани.

Лазероподобните вибрации могат да пътуват в тялото и да се излъчват навън. Когато по даден проводник протича ток, около него се образува електромагнитно поле. Електричните токове, течащи в човешкото тяло, също създават електромагнитни полета, които пронизват и обгръщат човешкото тяло и могат да се измерят от чувствителни магнитометри. Сборът от всички биомагнитни полета образуват едно голямо биомагнитно поле, което обгръща тялото и което ние наричаме аура.

Според принципа на индукцията биомагнитното поле на даден човек въздейства върху биомагнитните полета на околните, в резултат на което може да въздейства върху функциите на органите. Когато някой получава Рейки настройка, електрическият ток, протичащ през него, се увеличава и когато положи ръце върху проблемен орган, от тях се индуцират лечебни честоти, които променят нехармоничните вибрации на органа и ги настройват на здравословния обхват за този орган.

Предаването на Рейки от разстояние става на принципа на скаларните вълни, които взаимодействат с атомните ядра и могат да се разпространяват на всякакви разстояния, без да губят своята сила, въздействайки върху биологичната тъкан. Тъй като са съставени от молекули и атоми, живите тъкани в тялото са свързани с всички сили в природата и са подвластни на тяхното взаимодействие.

Развивайки се, ние превръщаме тези сили в част от функциите на нашето тяло и пред нас се разкрива възможността да осъзнаем в дълбочина най-загадъчните сили на Вселената. Твърде вероятно е някой ден науката да направи удивителни открития, които да разширят познанията ни и коренно да променят качеството на живота на нашата планета.