Нургюл Йешилчай отслабнала с 8 килограма за ролята на Ясемин

96
Добави коментар
tvtv.bg
tvtv.bg

В първите снимачни дни на излъчвания по Диема Фемили сериал Любов и наказание били взети спешни мерки за заличаване на разликата във възрастта на актьорите Нургюл Йешилчай и Мурат Йълдъръм – изпълнители на главните роли.

Нургюл е родена на 26 март 1976 г., а Мурат – на 13 април 1978, но на екрана 2-годишната разлика правела впечатление. За да изглежда по-млада, Нургюл се подложила на драстична диета, и със скара и салата отслабнала осем килограма за два месеца. Единствената екстра били по две парченца от любимия й сладкиш – баклавата, но веднъж седмично. Променили и грима на Нургюл, като акцентирали върху зелените й очи, носа и устните, търсейки прилика с Анджелина Джоли. Тоалетите й за сериала са шити от един най-популярните турски дизейнери – Рашит Багзъбьглъ.

Самата Нургюл не ползва сапун и козметика за лицето си, а само лимон и розова вода. На косата си прави един път в месеца маска с мед.

Нургюл, която започва артистичната си кариера на 20 години, има вече много успешни роли в киното, за които е получила и престижни награди. Тя обаче не пренебрегва участието си в сериали, които според нея скъсяват разстоянието до зрителя. В сериалите актьорът влиза в домовете на зрителите, става един от тях, казва актрисата. При избора между кино и телевизия най-голямо значение за нея има ролята. Доволна е, че досега е имала шанса да играе много различни една от друга жени.

И в живота може да има такава любов като любовта между Ясемин и Саваш, казва Нургюл. Много от събитията във филма може да се видят във вестниците. Ние малко ги раздуваме и ги разказваме по-драматично. Но ако това не бяха истински истории, нямаше да имаме толкова висок рейтинг, казва още Нургюл за сериала, който разказва историята на любовта на едно градско момиче с мъж от Източна Турция, на сблъсъка между съвременните нрави и традицията.

Нургюл била толкова повлияна от героинята си Ясемин, че станала по-романтична и със съпруга си Джем. За съжаление, това не продължило дълго. В началото на тази година тя се разведе с Джем Йозер, с когото се оженили през 2004 г. по времето, когато и двамата играели в сериала „Островът на ангелите” . Сега най-важният мъж в живота на Нургюл е синът й Осман Нежат, роден година след сватбата.