Сензация в Испания! Мирандес взе скалпа и на Еспаньол – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

снимка: AP Photo/I. Lopez

Голямата сензация в турнира за Купата на Краля на Испания тази година Мирандес продължава да пише история. Третодивизионният отбор се класира за полуфиналите на надпреварата, след като надделя с 2-1 при домакинството си на Еспаньол. По този начин аматьорите продължават напред, след като първата среща в Каталуния приключи при 3-2 за „папагалчетата“.

Елитният тим се виждаше краен победител в началото на втората част. В 48-ата минута Фонте даде преднина на гостите, която изглеждаше непреодолим за Мирандес. Домакините, обаче, не се предадоха и само десет минути по-късно голямата звезда на отбора Пабло Инфанте изравни и наказа поредния отбор от Примера дивисион,

Лидерът в една от групите на третия ешелон на испанския футбол продължи да търси крайния успех и постоянството му беше възнаградено в последната минута на мача. 180 секунди след началото на добавеното време защитникът Сесар се разписа и донесе победата с 2:1 на Мирандес, хвърляйки в екстаз препълнените трибуни.

Противник на третодивизионния тим на полуфиналите ще бъде нов представител на Примера дивисион. Това ще е победителят от мача между Атлетик Билбао и Майорка. Баските имат преднина от два чисти гола преди днешния реванш.