Givenchy Haute Couture Spring 2012

0
Добави коментар
web-a-porter.co
web-a-porter.co

 

Честно да си признаем виждали сме и по-добро от Рикардо Тиши и очаквахме повече от котюр колекцията му за тази пролет. И въпреки че се надявахме на повече някак не можем да отречем, че тази му колекция е малка ретроспекция на работата му за марката.

 

 

 

Тиши е запазил силуетите от последните две колекции висша мода, но всяка отделна дреха носи духът на определена колекция от творчеството на дизайнера за марката. Всъщност Рикардо показва по нов начин емблематични моменти от колекциите haute couture от 2005 година до сега като вмъква използвани елементи от предишни колекции. Голяма част от силуетите, използваните материали, крокодилската кожа, кристалите, металните елементи.

 

 

Интересни са техниките използвани при създаването на дрехите като ни впечатлиха роклите и якетата изработени от отделни люспи от крокодилска кожа. Втората половина на колекцията, а именно частта, в която Тиши използва кристали, а не кожа, разработва елементи и от последните няколко колекции pret-a-porter на Givenchy. В първата половина правят впечатление звездичките от последната мъжка колекция. Отново от мъжката колекция са взети и странните аксесоари напомнящи халка на бик. От предишни колекции са заимствани кристалите, прозрачните материи, циповете и металните вериги.

 

 

 

Прекрасна, различна и вдъхновяваща колекция.

 

 

 

Tags: Givenchy, Givenchy 2012, Givenchy 2013, Givenchy Haute Couture, Givenchy Haute Couture Spring 2012, Haute Couture Spring 2012, pret-a-porter, ricardo tischi, Рикардо Тиши