Как да снимаме нощно небе (Въведение в астрофотография)

1
Добави коментар
zserty
zserty

Това е просто урок как да направим снимка на нощно небе и тя да не е просто едно черно петно.

Ето как да го направите:

1. Какво ви трябва:

Имате нужда от фотоапарат, която има ръчен режим на експозиция. Повечето SRL камера с функция, наречена Bulb, правят точно това.

Ще ви трябва и дистанционно управление или кабел за освобождаване на затвора с цел да се сведе до минимум разклащане на фотоапарата, когато снимате.

И определено ще се нуждаете от статив.

2. Избор на място където ще бъде направена снимката

Колкото по-тъмно, толкова по-добре. Да снимаш звездите в задния си двор е възможно, но за по-добри резултати, изберете място, далече от градските светлини. Тези светлини са склонни да замърсяват изображението и да правят звездите по-малко видими.

3. Настройки на фотоапарата

Първо, опитайте се да се използва обектив с голяма апертура. В нашия случай използваме обектив Sigma 28 мм f/3.5

След това, поставете вашата камера на високо ISO. Опитах с 1600 и 800 ISO и се получиха добри резултати.

И накрая, за да се избегне пътека звезда (избягване на улавяне движението на звездите, докато земята се върти), трябва да използвате правило 600, 
което е много лесно: Разделете 600 от фокусното разстояние на обектива, който използвате. В моя случай аз разделям 600/28 = 21,42 (аз оставям отворен затвора за 21 секунди, за да се избегне залавянето на звезда следа)

И накрая, сложи си обектива на ръчен фокус, и завърти фокуса в безкрайност (това е символа в края на номера на вашия обектив)

4. Прием на снимките

Настроите фотоапарата на статива и направете най-малко 5 последователни снимки на звездите, използвайки правилния път на експозиция (правилото от 600) не местете камерата на различно място или да променяте настройките, освен ако не сте готови с тази серия от снимки .

Съвет : Всеки път, когато приключа със серията снимки поставям ръката си пред обектива и снимам. Така знам че там че черната снимка е край на серията.

5. Редактиране на изображенията

Не се отчайвайте, ако не виждате всеки цвят в снимките си. Това е нормално. Сега следва стъпката в която ще редактирате снимките в PS или друг софтуер за редактиране.

Първата стъпка е да се подредят на изображения. Това е да се насложат всички изображения от една серия, едно върху друго. Можете да направите това и с безплатен софтуер, като например Deep Sky Stacker . Просто използвайте настройките по подразбиране на софтуера. Окончателното изображение ще бъде голям файл – TIF, който ще използвате, за да доведе до цветовете в Photoshop.

След това отворете TIF ​​файла в Photoshop, за да редактирате кривите и нива. Можете да проследите този лесен урок за това видео:

Curves and Levels – Easy 123 – Photoshop Astrophotography Tutorial

Аз също редактирам синия, червения и зеления цвят в нивото, за да направя по-видима мъглявината.

Това е всичко.

А това са оригиналното изображение и крайния резултат:

Оригиналното изображение:

Крайна снимката:

Източник: http://www.digital-photography-school.com

Share the post „Как да снимаме нощно небе (Въведение в астрофотография)“