Обявиха австралиец за „най-щедрия работодател” / Любопитно / Любопитно / Ekip News

64
Добави коментар
pety
pety

Снимка: internet

Видео към новината
Снимки към новината

Собственик на австралийска транспортна фирма даде бонуси за общо 15 млн. долара на своите близо 2000 подчинени. След продажбата на компанията си, 79-годишният Кен Гренда решил да подели част от печалбата с работниците заради добрата им работа и лоялността към фирмата. В зависимост от стажа, някои от работниците получили допълнително по 100 000 долара. „Не сме очаквали такъв жест“ – заяви една от работничките. „Бяхме много изненадани, някои помислиха, че банките са сбъркали, като видяха фишовете си. Изключително сме благодарни на г-н Гренда“ – изтъкна служителката.

Служителите на частна автобусна компания в Мелбърн останаха шокирани от бонусите за лоялност, които получиха от работодателя си. Собственикът на „Гренда Транзит“ – 79-годишният Кен Гренда, продал фирмата си и решил част от парите да даде на работниците си. Поради тази причина той беше обявен за „най-щедрия работодател“.

„Някои от служителите ми са с мен от 40 и дори 50 години. Мисля, че бонусите между 8500 и 100 хиляди долара са си напълно заслужени за толкова години работа“ – обясни Кен Гренда.

Компанията „Гренда Транзит“ е била купена за 400 милиона долара от друга транспортна фирма – „Вентура“. По силата на споразумението всички служители на закупената компания ще запазят работните си места.