Миро и неговите прически

2
Добави коментар
plamy23
plamy23

Преди няколко седмици Миро бе обявен за „Най-успешния български музикант на XXI век“ , след като попадна с цели 6 от песните си в „Топ 20 на хилядолетието“.

За него това е едно от най-истинските признания на труда му, а за останалите е безспорно и неоспоримо доказателство за огромното влияние, което певецът има на музикална сцена у нас през последното десетилетие.

Миро не е само изпълнител, но и автор и продуцент на парчетата си, което прави стила му напълно неподражаем. Той е типичен само и единствено за него и е лесно осезаем в творчеството му. Освен в него, индивидуалността му си личи и в поведението и в начина, по които певецът изглежда, когато се качва на сцената.

Въпреки че през годините екс Каризма-тичният певец търпи много метаморфози, те се дължат най-вече на заигравките, които той често прави с косата и прическата си. Чаровният певец е редовен посетител на фризьорските салони и без да се замисля се преобразява от дългокос блондин в късокос брюнет или пък обратно. Но с това съвсем не се изчерпват импровизациите, случващи се върху главата му и интересните стилови решения, които понякога е имал.

Подбрахме едни от най- запомнящите се прически на „омиротворения“ чаровник Миро, за да покажем нагледно тези трансформации.

Краят на 2000-та година… Перхидролена лудост е обзела всички, а Брад Пит се е клонирал навсякъде… прическата, с която по онова време е Холивудската звезда е копирана старателно и върху главата на никому неизвестното все още хилаво момче от Добрич – Миро. Той запазва кичурите си и за снимките на дебютната песен на „Каризма“ – „Рискувам да те имам“.

След невероятния успех, който претърпява дуета с дебюта си, Миро започва да се държи все по-освободено. Това веднага проличава в прическата му и той експериментира, пускайки по-дълга коса с етажиран и небрежен вид. Имиджът на шестдесетарскo „хипи“, който докарва тогава, определено си остава най-ужасният, който певецът е имал до сега.

През следващите години дължината и цветът на косата на Миро се променят непрекъснато. Различните прически, които си прави са най-вече заигравка с бретона му, на който той редовно сменя позицията.

Небрежно разрошена коса в спортен стил, е сигурно обяснението, което Миро има за прическата си тогава, но истината е друга. Той и още хиляди подрастващи тийнейджъри у нас, без дори да подозират, отдават почит на хитовата прическа от ранните 90-те – „футболно киче“. Тя се завръща на мода с гръм и трясък, а певецът е сред първите притежатели на духовитата фризура.

Дейвид Бекъм реабилитира „мохиканката“ през ХХI век, а Миро я доведе и у нас. През цялата си кариера певецът отдава почит на английския футболист, като периодично копира прическите, с които той е. Появявайки се с късо френско каре преди време, изпълнителят почита дори и жена му.

Разбира се, и от прически човек може да спести. Миро обръсна главата си за клипа на песента „Ще избягам ли от теб“ и така с Галка успяват да съберат $7500, за да платят за скъпата продукция. Малко по-късно, певецът се появява със съвсем късата си коса, леко брадясал и изключително мъжествен, и това веднага му носи бонус точки в сърцата на много от почитателките му.

През този период стилистът на Миро е във вихъра си – виждаме как всяка прическа е съобразена с цялостната концепция на кадъра. Например: от ляво на дясно от горе на долу: 1. Як пич, който не можеш да ожениш за нищо на света – стайлинг тип наперено пиле, задължително с гребен. 2. Момче, което мечтае да е вокалист на местната музикална банда – младежки перчем. 3. Русият готин мъжага, мечта на всяка 20-годишна – коса, в която да можеш да прокараш нежно пръсти. 4. Модерният артист – коса с мокър ефект.

И последната, доста ефектна, поява на Миро, бе в Шоуто на Слави, отново връщайки гребена на мода. И точно тук си го представихме в рекламна кампания на Kokorico – новият мъжки аромат на Жан Пол Готие.

Браво за смелостта на родния идол, трансформациите винаги носят ползи на имиджа.