Знаете на какво да обърнете внимание при избора на интериорни врати?

3
Добави коментар
ogosta
ogosta

Вратите, които сте избрали, могат да допълват стила на вашия дом или пък не. Те могат да ви спестят пари или пък да платите повече, отколкото е било необходимо.

Кои са факторите, които влияят върху цените на интериорни врати и външни врати?

Цената на интериорни врати и въобще на вратите ще бъдат засегнати от материала, от който са направени те, както и от дизайна им. Колкото по-богато украсена е една врата, толкова по-вероятно е да е по-скъпа. Преди да се вземете решение кой тип врата ще изберете, преценете какви са възможностти на бюджета ви, т.е. колко средства бихне могли да отделите за закупуването им.

Стила на вашия дом

Външни врати и интериорни врати, които сте избрали за вашия дом трябва да отговарят на цялостния стил на жилището ви.  Ако домът ви е в традиционен стил, то тогава дървени интериорни врати биха били най-подходящи, докато арките, сложните дизайни, са удачни за жилища със съвременен стил.

Материалите, от които са направени врати

Вратите могат да бъдат направени от голямо разнообразие от материали, като дърво, куха сърцевина на дърво, стомана, фибростъкло, PVC, стъкло или алуминий. Всеки един от тези видове материали има своето приложение за дадени модели врати. Например вътрешни интериорни врати могат да бъдат кухи, но такъв материал не е удачен за външни врати, които са изложени на атмосферни влияния.  металните врати пък обикновено се използват като външни врати.

Какъв вид на вратата искаш?

Има много различни модели интериорни врати и входни врати и когато избираме, освен стила, материалите и разходите, всеки човек има лични предпочитания. Плъзгащите врати са удачен избор при малките жилища, защото пестят място при отваряне и затваряне, но пък вие може да не харесвате такъв модел врата. Вратата трябва да е част от интериора на жилището, да го допълва и да ви кара да се чувствате добре в него.

Вашият начин на живот

Вярвате или не, вашият начин на живот също може да повлияе на вида на интериорни врати и входни врати, който сте избрали. Например, ако имате много шумно семейство и бихте искали да задържите част от този шум, ограничава йки годо определени стаи, тогава е най-добре да се използва твърдо ядро за врати, за разлика от кухите, защото кухата сърцевина ще помогне да се предава звука, докато твърдото ядро ще го намали.