3G устройствата на Apple за няколко часа изчезнаха от Германия

1
Добави коментар
stealth
stealth

Posted on 6th Feb 2012 @ 5:33 PM

Този уикенд посетителите на германския онлайн-магазина на Apple бяха шокирани от факта, че от него са изчезнали iPhone 3GS, iPhone 4 и 3G версията на таблета iPad 2.

Това се дължи на факта, че от Motorola са успели да убедят германските съдилища, че Apple са нарушили няколко патента на американския производител, свързани с 3G технологиите. В резултат на това, от Apple трябваше да премахнат от магазина си продуктите, поддържащи 3G-технологията. Що се отнася до iPhone 4S, то този апарат е останал в онлайн-магазина, тъй като използва друг чип за безжични мрежи.

Въпреки това, от Motorola не успяха да се поръдват дълго на своята победа. Компанията Apple е подала жалба срещу решението на германския съд и докато се разглежда тази жалба, предишното решение е било отменено. Няколко часа след това, от Apple са върнали премахнатите продукти на първоначалните си места в онлайн-магазина.

Между другото, Motorola е в състояние да спечели още една голяма победа над Apple и да преустанови за постоянно използването на услугата iCloud в Германия. Вярно е, че това решение на съда ще влезе в сила само след като бъде разгледана жалбата на Apple. Но има един важен момент – Motorola си запазва правото да изиска от съда предварителна забрана на продажбата на продукти от Apple в Германия, използващи услугата iCloud. За това обаче, компанията Motorola е необходимо да остави залог в размер на $ 100 милиона, които ще бъдат предадени на Apple в случай, че Ябълката постигне победата на по-горна инстанция.