Най-красивото любовно обяснение за Свети Валентин

0
Добави коментар
TheWizarD
TheWizarD

Измислихте ли вече най-красивите думи, с които ще изразите любовта си към своя любим човек на предстоящия празник на влюбените Свети Валентин? До 14 февруари остават само 12 дни, а нашият конкурс за най-красиво любовно обяснение вече започна. Припомням ви, че можете да изпращате своите думи за любовта или ваши романтични снимки. Ние ще ги публикуваме в сайта, а тези, които бъдат харесани от най-много читатели на сайта ни, ще получат награди. Очакваме ви на адрес [email protected].

Благодарим на всички, които вече ни изпратиха своите любовни обяснения!

А днес  публикуваме прекрасните думи, които написа за своята любима Добрин Димитров от Антигуа, Гуатемала:

Нереалната

Ти не съществуваш, не си истинска. Ти си идеал, мечта. Можеш да живееш само в сънищата, само в романи и романтично-глупави комедии.

Как да опиша нереалното? Ще те опиша с четката, на която всеки косъм е дума. Ще те нарисувам с прилагателни. Ще те изпея с глаголи.

Ти си красива, загадъчно красива. Кожата ти се мени – ту си морена, красива метиска, мулатка с кръшна походка, ту си стройна бяла принцеса, кокалеста в раменете и леко заоблена в ханша. Косата ти мирише хубаво, обожавам миризмата на шампоана ти сутрин, когато се събуждам, заровил нос в тила ти. Нe се насищам да роша косата ти вечер, за да чуя мъркането ти пред заспиване, сутрин, за да видя доволните ти очи. Същите тези очи, които сутрин ми казват „Обичам те, искам да се събуждам до теб всеки ден“. Очите, тези изумрудени бадеми, които ме следят през препълнен салон, които ми казват “Спокойно, тук съм и ще бъда тук, не се притеснявай, забавлявай се”. Очите, които могат да разтуптят сърцето на статуя или да унищожат Медуза Горгона.

Ти си подкрепата ми, моят постоянен партньор, моята патерица, моята дясна ръка. Ти си винаги там, където има нужда от помощ. И си до мен, когато имам нужда от теб. И ме призоваваш, когато имаш нужда от мен. Приемаш подкрепата ми, приемаш рамото и приятелската ръка, както винаги си готова да дадеш същото.

Ти си един разговор във времето. Говоря с теб, говориш с мен, казваме си смислици и безмислици, говорим от сутирн до вечер и не ни омръзва. Ти си интересна, открита, пряма и честна. Този разговор може да продължи цял живот. Можем и да мълчим, но от това не се чувстваме неудобно. Няма по-хубаво нещо от това да мълча до теб и да чувстваме ненужността от думи. Четем очите си, телепатираме мислите си, да бъда до теб мълчаливо е напълно достатъчно за остатъка от живота ми. Ти мразиш лъжата и казваш истината, независимо колко те боли и колко може да нарани другия. Ти си превъплъщението на истината.

Ти си една усмивка, огърлица от перли, допълваща бадемовите ти очи. Тази усмивка може да разтопи ледник. Може да разтопи дулото на автомат. Може да купи доверие. Може да спечели покер турнир. Тази усмивка ме кара да се усмихвам в съня си, да се чуствам спокоен и сигурен, че това е духът на жената, която обичам.

Ти си луда, дива и неподправена. Ти прескачаш огради, чупиш чаши, шофираш като състезател и се оригваш от преяждане. Ти фиестваш до зори, пиеш умерено, но не забравяш достойнството си в тоалетната. Ти си величествена, горда, но същевременно безрасъдно емоционална. Ти танцуваш, всяка гънка от тялото ти се вие около мен, всяка частичка от душата ти вибрира с ритъма на музиката. Ти чустваш тялото си и тялото на партньора си. Танцът с теб ме кара да забравя целия свят, всички наоколо, оставаме само два пламъка, виещи се един около друг.

Ти знаеш какво искаш от живота, знаеш какво искаш за закуска и със сигурност знаеш цената на всяко решение и желание. Ти си готова да стигнеш там, където си решила независимо колко препятствия ще има по пътя ти. И желанията ти не се променят постоянно, единственото, което може да ги промени, е уважението към другия. Уважаваш желанията на околните и се опитваш да вървиш в една посока с тях. Ти си едно уважение към приятелите си, респект към партньора си, обич към семейството си.

Ти ме караш да се усмихвам, да се смея, но можеш да понесеш и сълзите ми. Можеш да предложиш рамо и не се притесняваш да споделиш сълзите си с този, който те обича и който иска да си щастлива. Ти можеш да изслушваш, да пресушаваш сълзи с целувки, да даваш съвет или просто мълчаливо да държиш ръка. Ти си приятел, ти си най-добрият ми приятел, на когото винаги мога да разчитам и който винаги може да разчита на мен. Ти си сигурността в живота ми, човекът, който никога няма да обърне гръб, който никога няма да си отиде, който няма да се предаде. „Егоизъм“ е непозната дума за теб.

Обожавам тялото ти, този извор на удоволствие за теб и мен. То носи лекия аромат на феромони, уханието на шоколад, то ме търси и ме познава. И аз го познавам, това чувство е прелетяло през мнoгoбройните ни превъплъщения през вековете, познаваме се и знаем точно кой допир носи удоволствие на другия. Допирът ти ме кара да настръхвам, не мога да се наситя на нежността ти, на страстта ти, на желанието ти. И миришеш толкова хубаво, миришеш на дом, на запалена камина, на топло легло, на тихи дни, спокойни вечери и бурни нощи.

Ти си майката на децата ми. Във всяко едно от тях виждам частица от теб. Виждам очите ти, погледа ти, вниманието ти. Ти си един извор на нежност към тях, стъпките им нощем те будят, усмивките им те разтапят. Ти си грижовна и търпелива, изслушваща и съветваща. Ти се отказваш от собствените си удоволствия в тяхно име, не забравяш нуждите и болките им, ти би убила заради всяко едно от тях. Ти си гордостта, която тупти в стомаха ми, когато те видя приклекнала до тях.

Ти си моята свежа и зелена пролет, моята златна есен и моята тиха и приятна зима. Ти си нежната усмивка, гледаща ме през прозореца. Ти си подкрепящата ме ръка, изкачвайки стълбите. И си главата на рамото ми, загледани вечер в огъня, танцуващ в камината ни.

Всичко това си ти, моя Любов. Но ти не си истинска, ти живееш само в мен, в надеждите ми, в мечтите ми. Възпявали са те хиляди поети, рисували са те, убивали са за теб. Ти си вечна и непреходна, теб те има навсякъде около нас, но никога не можем да те имаме в цялата ти същност. Ти си мечтата на всеки един от нас – съществуваща и същевременно нереална.

Advertisements