Почина Уитни Хюстън

6
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Почина световноизвестната  американска певица Уитни Хюстън. Тя е издъхнала в хотел Бевърли Хилтън в Бевърли хилс, в Лос Анджелис, предаде ДПА, цитирайки Марк Роузън от полицията.

Смъртта й е потвърдена в 15,55 часа местно време вчера. Тялото й е било в стая на четвъртия етаж на хотела. Парамедиците и охраната на хотела са опитали да върнат певицата към живота, но безуспешно. Няколко минути след това тя е била обявена за мъртва.

”Засега няма очевидни признаци за криминално деяние. Полицейските детективи разследват смъртта. Причините са все още неизвестни”, поясни Роузън.

Уитни Хюстън беше известна с невероятния си глас, с царствения си вид, но и с проблемите си с наркотиците и със скандалния си и бурен брак с певеца Боби Браун, от когото има една дъщеря.Някой медии сравняват смъртта й с тази на Ейми Уайнхаус, но близките и приятелите на певицата смятат, че  може да се окаже умишлено убийство. Все още  полицията разследва случая.

Уитни Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Започва да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече изпълнява соловите партии. Кръстница на Уитни е Арета Франклин, което още повече я свързва с музиката. Кариерата на звезда на Уитни започва като модел. След това се отдава на музиката и набързо става златното момиче на музикалната индустрия.

От средата на 80-те до втората половина на 90-те години Уитни е една от певиците, чиито албуми се продават най-много в света. През годините тя успя да продаде над 170 милиона копия от дисковете и синглите си.

Според Книгата на рекордите на Гинес Уитни е най-награждаваната певица на всички времена. Списъкът й с награди е много дълъг – 6 Грами, 2 Еми, 30 награди на сп. “Билборд”, 22 Американски музикални награди и др. Общо отличията й са 415. Гласът на Уитни Хюстън се откроява със силата и диапазона си.