Байер Леверкузен – Барселона | Шампионска лига (осминафинали) | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

46
Добави коментар
stoian32
stoian32

В осминафиналният си сблъсък от Шампионска лига фаворитът Барселона ще срещне Байер Леверкузен. В първият мач домакин ще бъде немският отбор. Ще можете да се насладите на срещата на 14 февруари от 21:45 часа българско време. Ще успеят ли Барса да си подсигурят добра преднина или развръзката ще се отложи за мача реванш на „Камп Ноу”?

Байер Леверкузен

Байер Леверкузен започнаха участието си в Шампионска лига в 5-та група. Първи в нея завършиха Челси с 11 точки, а на само една от тях се класираха „аспирините”. Те достигнаха тази фаза благодарение на безупречната си игра като домакин – у дома немският отбор успя да победи всичките си опоненти – Челси, Валенсия и Генк. В последният им двубой те записаха равенство като гост на белгийските си противници. В немската първа Бундеслига нещата не стоят много добре за Байер Леверкузен. Те заемат временната 6-та позиция и цели 10 точки ги делят от 4-тото място, което дава право на участие в най-престижния европейски клубен турнир – Шампионска лига. В последният си двубой от местното първенство те записаха поражение от временния водач Дортмунд с минималното 1-0. Робин Дут няма да може да ползва услугите на Ерен Дердьок и Сидни Сам, а Михал Кадлец е под въпрос.

Барселона

Победителите в Шампионска лига 2010/2011, Барселона, започнаха защитата на титлата си в 8-ма група. Те успяха да я спечелят след 5 победи и 1 равенство. Единствените, които успяха да вземат точка на Барса бяха Милан, а Виктория Пилзен и БАТЕ Борисов бяха победени по 2 пъти. В първенството Барселона не се движи, както би им се искало. След последният им мач срещу Осасуна, който загубиха с 3-2 шансовете им драстично намаляха.Титлата им се изплъзва и вече само чудо може да ги върне на лидерската позиция. Те не зависят само от своите резултати, а трябва да разчитат на грешки на Реал Мадрид. В третият турнир, в който участват – купата на Испания, Барселона се класира на финал, където ще срещне Атлетик Билбао в спор за титлата. Хосеп Гуардиола има известни проблеми с контузени играчи. Мачът ще пропуснат Серхио Бускетс, Сейду Кейта и Давид Вия.

Байер Леверкузен могат да бъдат доволни от досегашното си представяне. Те достигат фазата на директни елиминации за първи път след сезон 2004/2005. След този тежък жребий ще им бъде много трудно да продължат. Барселона от своя страна се надяват на 5-та титла от турнира. Двата отбора са се срещали 2 пъти за Шампионска лига. В груповата фаза през 2001/2002, когато Леверкузен достигнаха финала, си размениха по една победа, а през сезон 2002/2003 Барса победиха два пъти. Шансовете на немския отбор са точно тук, у дома пред своята публика. Мисля, че Барселона със сигурност ще искат да отбележат гол на чужд терен, защото това ще им даде добро предимство. Има добри изгледи за резултатен двубой, затова прогнозата ми е над 2,5 гола.

Прогноза: над 2,5 гола @1,70