Хомеопатия при скарлатина

4
Добави коментар
milena
milena

От заглавието се досещате, че дойде време да разкажа за изкaраната скарлатина и по-точно за лечението на скарлатината с хомеопатия.
Всичко се случи края на ноември и продължи около 2 седмици.
Направихме необходимите изследвания по време и след лечението, за установяване наличие или отсъствие на инфекция.

Както вероятно знаете, скарлатината е шарка, причинена от стрептококова инфекция (бета хемолитичен стрептокок), по-често се среща при децата и има характерни симптоми:

Close

Скарлатина – характерни червенини по гърлото

Започна с червено гърло. Събуди се и каза, че я боли гърлото, а когато го видях, то бе огнено. Три часа по късно вече имаше много висока температура – стигна до 40,7 градуса. Давах Mercurius Corrosivus. А вечерта, започна повръщане, дори при приемане на 5 мл вода. Категорично отказа да яде каквото и да е, не можеше и вода да пие.
Дадох друго лекарство, спрямо симптоматиката й. В случая беше Arsenicum Album, което отговаряше да всички симптоми. След 5 минути заспа и се изпоти до мокторота, сякаш се бе напишкала. Всичко бе много мокро. Лицето и стана чисто, без напрежение, червенини и петна.

Close

Скарлатина – обложен език

Close

Скарлатина – малинов език

На сутринта гърлото бе по-добре, обложения език започна да се изчиства, но за сметка на това червенината ставаше ярко червена. Сякаш лигавицата и защитния слой на гърлото падаше.
Така, след няколко часа нямаше и следа от обложения език, но за сметка на това малиновия език вече бе показателна характеристика за стрептококовата инфекция.

Close

Скарлатина – ситен обрив

Close

Скарлатина – тъмна урина

Започнах да давам и Streptococcin. Малко по малко започна да живва, но като цяло, не яде два дни нищо. На третия ден започна да проявява апетит, но явно много я боли, защото въпреки желанието, не може да яде. Получи характерните обриви по корем и слабини, гръбче и триъгълника на лицето. Урината е с цвят на тъмна бира.

Close

Скарлатина – характерен триъгълник

На 4-тия ден започна да се храни. Поиска препечена филийка и изяде цели две. Обривът по тялото намаля, а езика постепенно започва да розовее. От този ден не е и вдигала температура.
На петия ден вече нямаше обриви, червен език, червено гърло. Продължих само със Strepto.
Намалихме дозата на 2 приема на ден. На 10-тия ден взехме контролни изследвания за гърлен секрет. След 3 дни резултата беше показателен – нормална бактериална флора!
Край! Нямаше ги тези гадинки. Всичко бе изчезнало. Скарлатината бе победена по най-добрия и безопасен начин за детето ми. Без странични ефекти, без усложнения и странични ефекти от антибиотици. Моето момиченце се бе справило.
След тази инфекция и справянето с хомеопатия, още повече да се убеждавам във възможностите на хомеопатията.

Този материал не е ръководство за лечение, а споделен опит с прекарана инфекция. При всяко дете симптомите може да са други, с близка изява, но това, не означава, че може да лекувате детето си по тази рецепта.
Стрептококовата инфекция не е шега и най-добре се обърнете към класически хомеопат, на който имате доверие и разбира от работата си.

Скарлатина може да се лекува с хомеопатия, при това без стотиците странични ефекти на антибиотиците и възможните усложнения от тях. Въпроса е вие и вашия лекар дали може да предприемете такова лечение.

С пожелание за повече здраве, повече усмивки и греещи очи.

Етикети/Тагове: здраве, здравословно, класическа хомеопатия, лекарство, скарлатина, хомеопатично лечение, хомеопатия