Как да направите собствен PTC сайт

68
Добави коментар
petkowa
petkowa

Сега, след като имате домейн и хостинг, решихте какъв тип сайт ще направите, ето малко информация за PTC наличните скриптове, които можете да използвате, за да създадете свой собствен сайт.

Ако ще правите Aurora сайт:
Aurora скриптовете са много, но като цяло повечето налични скриптове са на базата на старата версия на Aurora script, наречен Aurora 4.0.8. Скриптовете са:

– SDR Series: те се основават на предишната версия на Aurora, с много модификации и поправки, за да се избегнат грешките на старата версия. Това са:
* SDR2: който е добър скрипт и има много актуализации, цените варират от 20 до 25$. Ако създавате PTC сайт за пръв път, това е едно добро начало.
* SDR3: по-развита версия от предишния скрипт, с  повече добавки и модификации, повече функции, свързани със сигурността, обновява се на всеки 6 седмици. Цената е 45$.

– MRV Series: те са въз основа на една и съща стара версия скрипт, модифицирани и подобрени с повече функции, проблемът при част от тези скриптове е, че някои неща в тях са шифровани, което предотвратява промяната им, но това е добре за сигурността на скрипта, от друга страна. Версиите са:
* MRV 3: няколко модификации и поправки, нищо интересно, но като за 6$ не е толкова зле.
* MRV 4: малко по-напреднал скрипт, отколкото предишния, повече промени и нови функции. Цената е 10$.
* MRV 5: която е най-новата версия на скрипта, повече промени и актуализации. Това е много подобен на SDR2 скрипт. Цената е само 20$.

– Aurora Script: това е продължение на оригиналния Aurora Script, но се извършва само от единия от двамата, които са направили най-новата версия, наречена AURORAGPT 4.1.2 – NEXUS 3 GENERATION. Това е един и същ проект, който дава актуализирана версия на ESV скриптовете. Цената е 20$.

– PTCShop: нов скрипт, напълно различен от всички предишни версии, лесно може да го променяте и да добавяте добавки, по-скоро изглежда като Bux, но с всички функции, обичайни за Aurora скрипт. Цената на последната версия е 47$. Това е един от скриптовете, които стават както за Aurora, така и за Bux сайт.

Това е списък на всички Aurora скриптове. Проверете и решете какво подхожда най-много на вашия сайт, но когато решите да закупите такъв, опитайте да го получите от прекупувач, а не от оригиналния сайт, тъй като това ще ви даде директен контакт с човек, който може да инсталира скрипта и да ви помогне, ако се затруднявате.

Трябва да имате някои познания по PHP.

Може да има промяна в цените. Проверете оригиналните сайтове на скриптовете за актуална информация.

Ако ще правите Bux сайт:
Да се започне с Bux сайт не е лесна работа. Първо, трябва да сте в състояние да загубите известна сума пари в началото. Сред такава конкуренция, като NeoBux и Clixsense и техните ниски цени на рекламите, ще е наистина трудно да се намери място и за вашия сайт.

– Скриптовете за Bux са много, някои дори са безплатни, но ако ще правите Bux сайт, не трябва да мислите за безплатните скриптове. Bux сайтовете правят голям трафик, а безплатните скриптове са лесни за хакване. Да използвате безплатен скрипт е като да отворите портфейла си насред улицата и да си мислите, че сте в безопасност.

Ето малко информация за най-известните Bux скриптове:

– PTC Evolution: един от най-добрите Bux скриптове, има всички необходими функции, сигурността е на ниво, добър външен вид, функция за мигновени плащания. Проблемът в него е, че има някои криптирани части, което е добре за сигурността, но това пречи на самите вас да го променяте. Също така за всяка добавка на сайта трябва да се свържете с производителя на скрипта и да му платите, за да я инсталира. Като цяло обаче е много добър скрипт и цените са добри.

Подробности за скрипта, демо и цените може да откриете на главния сайт:
http://www.ptcevolution.com/

– GEN 4 +: също един от най-уникалните скриптове, лесен за промяна и добавяне на най-добрите добавки, добра поддръжка от страна на екипа, сигурен скрипт, но това е малко висока цена, така че не всеки нов собственик на PTC сайт ще бъде в състояние да си го позволи. Aко все пак може да платите за него, това е добър избор.

Детайли, демо и списъкът с цени са достъпни на основния сайт:
http://ptcpay.com/

– Zeus: също е добър, стилен и защитен скрипт, много сайтове го използват в последно време, има всички необходими функции за Bux сайт, с непрекъснати актуализации, единственият проблем в този скрипт е, че трябва да имате добри познания в PHP, тъй като повечето настройки в админ панела са свързани с PHP.

– nTeN: нов скрипт от производителите на Zeus скрипта, има най-много функции, като Zeus, плюс някои допълнителни функции като редактиране на тема, система за авансови плащания. Засега този скрипт е все още в бета тестове.

Детайли, демо и списък с цените на двата скрипта са на разположение на този сайт:
http://xeoncoder.com/

– ClixScript: това е наскоро разработен скрипт от един доста добър програмист, нов е и затова не е препоръчително да започнете с него, тъй като все още липсват някои функции, като PTSU, плюс това е за предпочитане да изчакате, докато някои други опитват всеки нов скрипт, така че да сте наясно с всички потенциални грешки преди да го вземете, но от страна на дизайна, външния вид и сигурността, това е наистина обещаващ скрипт и ще привлече вниманието след известно време.

Детайли, демо и цени на скипта се намират на началната страница на разработчиците тук:
http://www.incentivescripts.com/

+ Актуална информация за цените на скриптовете може да откриете в сайтовете на разработчиците.
+ Bux скриптовете се продават в 2 вида лицензи – или годишен лиценз, или лиценз до живот.
+ На Bux скриптовете трябва да отделяте повече внимание на сигурността, тъй като повечето Bux сайтове дават възможност за мигновени плащания и това ще бъде един чудесен начин за изпразване на вашата PayPal или AlertPay сметка, ако някой хакне сайта ви.

BuxHost сайтове – добро или лошо начало?:
BuxHost е един различен стил на скриптовете за PTC сайтове и от информацията, публикувана тук, сами можете да прецените дали да започнете един такъв сайт или не.
Първо, BuxHost не включва някое от предишните неща, това е по-скоро всичко в един пакет.
В BuxHost можете да създадете профил тук: http://www.buxhost.com/. Изберете домейн името, което искате, и те ще го регистрират за вас и ще направят вашия сайт, за което ще платите 25$ като месечен абонамент. Това включва хостинг и мигновени актуализации на скрипта, което не е лоша сделка.

И така, да изясним плюсовете и минусите на BuxHost:

Плюсове:
+ вие ще получите силен и винаги актуализиран скрипт с много функции, които още не са на разположение в повечето други скриптове
+ ще получите добра поддръжка, която ще оправи всички проблеми, които може да възникнат в скрипта
+ не е нужно да имате познания в PHP, тъй като всичките ви проблеми ще бъдат оправени от поддръжката
+ ще получите добър хостинг
+ ще имате много възможности за защита на вашия сайт от измами, както и възстановяване, защитна функция, която ще ви помогне да избегнете измамниците, които правят покупки от вашия сайт, а след известно време искат да си получат парите, след като получат това, което са купили
+ ще получите защита от DDoS, която би ви струвала много в други хостинг сайтове
+ ще получите големи отстъпки, когато закупувате дългосрочни планове

Минуси:
– не притежавате сайта, защото не разполагате с достъп до cPanel-а и не можете да местите вашия домейн, така че ако сте решили да оставите BuxHost, ще кажете сбогом на сайта си
– някои функции не са налични в месечните абонаменти и са на разположение само при абонамент за 1 или повече години
– по време на актуализации, сайтът може да не е достъпен, за което няма да бъдете предварително информирани
– ще трябва да плащате допълнително, когато надвишите лимита за трафика, а сумите не са никак малки
– трудно може да спечелите доверието на членовете на сайта си, защото репутацията на BuxHost сайтовете е лоша, поради многото измами, извършени от тези сайтове
– всички сайтове имат един и същ дизайн, т.е. няма да имате уникален сайт

Така, добра идея ли е да се направи BuxHost сайт или не?
* Ако това е вашият пръв сайт, това е наистина лоша идея, защото има голяма вероятност сайтът ви да се превърне в SCAM, след което ще е наистина трудно да си върнете доверието на членовете
* Ако имате опит като собственик на други PTC сайтове, тогава вие може да направите BuxHost сайт. Да, ще бъде трудно, но ако изберете един дългосрочен план абонамент за 2 или 3 години и управлявате сайта добре, няма как да не успеете

Има някои други сайтове, които предоставят услуги, сходни с тези на BuxHost, но повечето от тях са ненадеждни, плюс това поддръжката е лоша.

Четвърта стъпка : Какво следва?

Сега, след като имате домейн, хостинг и скрипт, има още няколко неща, които да направите, така че да получите пълен сайт. Те са:

Шаблон:
Това е дизайнът на сайта и е една много важна част, тъй като външният вид на вашия сайт трябва да привлича вниманието на потенциалните членове.
Шаблонът е едно изображение, направено с Photoshop от дизайнер, а след това програмист модифицира този образ, за да стане един PHP файл, който може да инсталирате на вашия сайт. Вие трябва да знаете, че не всички дизайнери могат да превърнат изображението в PHP или, както се нарича още, да го кодират, така че когато закупите шаблон, поискайте от продавача кодиран такъв, ако е възможно.
Ако закупувате уникален дизайн шаблон, се уверете, че продавачът ви дава оригиналния файл на Photoshop, който е известен като PSD. Това ще му попречи да използва този дизайн отново или да го продава на други хора(само ако закупувате уникален дизайн).
Обикновено цените на уникалните дизайни варират от 10 до 50$. Да, може да ви се струва висока тази цена, но си струва, ако дизайнът е добър. Кодирането ще струва от 10 до 15$, в зависимост от програмиста. Може да закупите направо готов кодиран шаблон, за да спестите време.

Ето някои сайтове, които предлагат добри и евтини шаблони:

– http://onlinepaidclick.com/5-auroragpt-template
Този сайт е с едни от добре познатите програмисти и дизайнери, той има много добри шаблони на добри цени и предоставя подкрепа за вас при добавянето на закупения шаблон на вашия сайт.

– http://www.gptengine.com/
Този сайт продава скриптовете, споменати по-горе, така че е добър, ако търсите Aurora или Bux скрипт. В него има хубави шаблони на добри цени.

– http://www.ptcfactory.info/
Тук има доста шаблони, направени от създателите на SDR скрипта.

– http://www.ptcsitefactory.com/
Също сайт за добри шаблони на достъпни цени.

Има още много сайтове за шаблони, които може да намерите в Google.

Форум
Сега вашият сайт се нуждае форум, така че членовете да могат да се свържат с вас и вие да бъдете в състояние да публикувате актуализациите на сайта, томболите, състезанията и т.н. Вашите членове ще са в състояние да съобщят за проблемите, които са имали, да дават доказателства за плащанията, които са получили, което е добър начин да се покаже, че вашият сайт е честен и може да му се има доверие.

Има много готови системи за форум. Вие можете да използвате една от двете най-известни, които са:

1 – SMF(Simple Machines Forum): една от най-добрите, лесна за коригиране, има много модове, които ще ви предоставят много добри функции, от които ще се нуждаете във форума, плюс това е лесна за инсталиране и не са необходими PHP познания.

Може да я изтеглите от този сайт: http://www.simplemachines.org/

2 – phpBB: която е лека и бърза за инсталиране, лесна за конфигуриране и може да се използва, когато не искате форумът да заема много място.

Може да я изтеглите от този сайт: http://www.phpbb.com/

Има и много други системи, но тези две са най-използвани за РТС сайтовете.

Система за поддръжка
Това ще даде възможност да научавате за проблемите на членовете и да ги коригирате по-бързо. Добър начин за директен контакт между собственици и членове, някои скриптове имат такава система, други не. Добра и стабилна, както и лесна за конфигуриране и разбиране система за поддръжка е: http://www.hesk.com/

Пета стъпка: Как да започна?

Сега, когато сте готови с всичко, как да започнете?
Има още много неща, които трябва да се направят, но най-трудната част вече е преминала. Следващата ще бъде:

Вътрешна част на сайта:
1) Настройка на Условия за ползване:
Това е много важно, то ще ви напътства как да се справите с вашите членове, как да плащате, кои държави могат да теглят и кои ще трябва да надстроите, какво могат да правят потребителите и това, което те не могат да направят.
Най-добрият начин е да се проверят условията на успешните РТС сайтове, а след това да направите микс от тях, за да се получат едни уникални Условия за ползване.

2) Цени:
Цената на рекламите, които ще се продават, се измерва чрез CPM, което е цената на 1000 клика(реклами). В началото ще изпитате трудности при получаването на рекламодатели, защото вашият сайт няма да има много активни членове, така че започнете с ниски цени, нещо от сорта на 2000 клика за 1$, просто за да привлeчете рекламодатели и когато вашият сайт се разрастне, вие може да осигурите по-висока рекламна стойност. Не забравяйте да се опитвате да балансирате между нуждите на рекламодателите и нуждите на членовете.

3) Изплащания:
Започнете с нисък минимум за заявка за изплащане, като 10 или 20 цента. Това ще ви даде добра активност на членовете в началото и  възможност да продавате реклами на ниски цени, защото, ако продавате 5000 клика за 1$ и минимумът за изплащане е 1$, членовете ще си тръгнат бързо от сайта ви.

Печелете пари от вашия нов сайт:

Как да правите пари от вашия сайт още от първия ден?
Започнете с добавянето на няколко сайта, които плащат да публикувате банери на него, като:

1) adhitz: рекламна мрежа. Вие се присъединявате към техния сайт като собственик на сайт и те създават код за банер, който поставяте на вашия сайт и печелите пари за всяко кликване върху този банер. Парите може да изтеглите след като сумата достигне 25$.
Това е сайта им: http://adhitz.com/ .

2) trafficrevenue: същият като adhitz, но плащат само за трафик от САЩ, Канада и Европа.
Това е сайта им: http://www.trafficrevenue.net/ .

3) bitvertiser: същият стил като adhitz, но приходите са малко по-малко.
Това е сайта им: http://www.bidvertiser.com/ .

4) flagads: те имат много възможности за вас, не само банери, а и изскачащи реклами и други, които ви позволяват да направите пари по-бързо.
Това е сайта им: http://flagads.net/ .

Има още много такива сайтове, които ще откриете след търсене в Google.

Сега сте поставили банери в сайта си, за да правите пари от тях. Какво друго можете да направите?
Вашите членове ще влязат във вашия сайт, за да видят рекламите, така че обикновено се нуждаят от CAPTCHA, за да се гарантира, че те не са ботове или autoclickers, които кликат върху рекламите. Може да използвате solvemedia Captcha, който е силен срещу ботовете и ви плаща за всяка решена Captcha.
Ще го получите, като се регистрирате в сайта: http://www.solvemedia.com/

Това са начини, които ви позволяват да правите пари, без да плащате нищо.

Въпросът сега е какво да кажем за рекламите, които ще поставите на вашия сайт, как да ги получите?
В началото на всеки PTC сайт, собствениците използват собствени реклами, спонсорирани от самите тях. Да кажем, че искате членовете да направят 0,02$ – поставяте 20 реклами, всяка на стойност 0,001$. Тези реклами може да са на PTC сайтове, в които искате да имате реферали и така може да правите пари от тях. Ако промените стойността на спонсорираните от вас реклами на 0,0005$, тогава ще имате повече реклами без промяна в доходите и т.н.

Сега сайтът е готов, имате всичко необходимо, но преди да го пуснете в действие, проверете скрипта, тъй като може да сте пропуснали някои малки детайли.
Веднъж сигурни, че всичко е наред, вие ще сте в състояние да разберете повечето от нещата.
След това може да стартирате вашия сайт.

Това е всичко – вие направихте свой собствен PTC сайт!

thanks to TalkPTC