„Анонимните“ нападнаха Светия синод

5
Добави коментар
mariya22
mariya22

София /Поглед.инфо/ Ежегодно Светият синод в България получава от данъците на българските граждани 1 600 000 лв. държавна субсидия.

Разбрахме, че само от продажбата на свещи, чиято цена стократно надценява печели по 16 000 000 лв. (шестнадесет милиона лева) на година! Днес много митрополити и свещеници парадират със скъпи коли, охолни имоти, незаконен бизнес и нагло отношение към журналисти и българските граждани изобщо. Самият Митрополит Кирил публично излъга милиони миряни от ефира на националните ви телевизии, че не е бил служител на Тайните служби. Става ясно, че висшия клир вече нямат нужда от държавна субсидия. Това заявяват в разпространено до медиите съобщение, разпространено и в сайта за видеообмен Vbox7, хакерите от „Анонимните“.

Те предлагат порочната практика църквата да взема пари за кръщене, сватба, освещаване или погребение да бъде прекратена. Регламентирано тези духовни дейности да стават безплатно. „Анонимните“ настояват и за промяна в устава на Българската православна църква, която да позволи смяната на митрополити при установени нарушения на църковните правила.

Народното събрание да приеме поправка в Закона за вероизповеданията, която да позволява насочването на държавните пари за осигуровки и заплата нa свещениците да става директно без посредничеството на висшия клир.

Временно спиране на държавните пари към Светия синод, докато не се изясни търговията със стократно надценените свещи. Субсидията може да бъде насочена към строежа на нови детски градини.

Прокуратурата да разследва Пловдивската, Варненската, Старозагорската, Неврокопската и Великотърновската епархия, които нашумяха с корупционни сделки, съмнителни дарения и заменки на земи и имоти.

Прокуратурата да разследва случая с убийството на свещеник от Разлог „вдъхновено“ от Неврокопския митрополит Натанаил.

Официално извинение от страна Българската православна църква за хулите отправени към Велики българи прославили страната ви по целия свят и помогнали на милиони хора изпаднали в болест и беда.

Ние сме „Анонимните“. Ние сме легион. Ние не прощаваме. Ние не забравяме. Очаквайте ни“.

video: http://vbox7.com/play:2fe048271e

Източник: КРОСС

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели