Хотел Hansar Bangkok – една луксозна екзотика

41
Добави коментар
pavel
pavel

Наскоро от сайта за онлайн хотелски резервации agoda.com публикуваха класацията си за най-добрите Еко Бутик хотели в Азия през 2011г., за която вече писахме и ви обещахме да ви запознаем с всеки един хотел поотделно. Решихме, че е редно да започнем с победителя, а именно хотел Hansar.

В центъра на изискания търговски район на столицата на Тайланд – Банкок, се намира хотел Hansar, гордеещ се с факта, че общите му помещения не са климатизирани. Това, което всъщност трябва да се изтъкне е природосъобразната му философия като запазена негова марката.

„Пасивният дизайн” на този петзвезден бутик хотел позволява на естествените възходящи течения да охлаждат откритите му коридори, които също се охлаждат и от засадени тропически растения. Растенията са често срещана гледка в Hansar –терасите са пълни с тропически жасмини, папрати и палми, а в апартаментите от типа „Ърбън суитс” има „зелени стени”.

Естественото и флуоресцентно осветление допълнително намалява разходите за електроенергия. Топлата вода за хотела се осигурява посредством система за топлообмен, която е монтирана на покрива на хотелската сграда.

Hansar е разположен на стотина метра от спирка Рачадамри на железницата BTS Skytrain в сърцето на Банкок. Пазаруването е най-популярната дейност през свободното време около хотела. На няколко минути пеша от него има големи молове,а на няколко спирки разстояние има кина, магазини, ресторанти и нощни клубове.

Ето и мнение на гост на хотела: „Местоположението на хотела е фантастично и изключително безопасно. На две минути пеша от една от спирките на железницата BTS. Само след една спирка стигате до множество места за пазаруване и хранене – до търговския център Сиам Парагон, Сиам Център Банкок, търговския комплекс Сентрал Уърлд и търговския център MBK.” – Одел Р., САЩ.

Нощувката в хотел Hansar е около 150 щатски долара, като това е цената за студио, а ако желаете да наемете апартамент, ще ви излезе по-скъпо.