ЦСКА Москва – Реал Мадрид | Шампионска лига (1/8 финали) | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

37
Добави коментар
zalozi.bg
zalozi.bg

Един от фаворитите за крайната победа в Шампионска лига, Реал Мадрид има за опонент в осминафиналната фаза ЦСКА Москва. Първата среща ще се изиграе на „Арена Химки” на 21 февруари от 19:00 часа българско време заради студеното време в Русия. Дали Реал ще продължи убедително пътя си към следващата фаза или ЦСКА ще ги отстрани сензационно?

ЦСКА Москва

Жребият отреди на ЦСКА Москва място в група 2 на Шампионска лига. Те успяха да се класират, завършвайки втори с 8 точки. Първи се класираха Интер, а надпреварата напуснаха Трабзонспор и Лил, които се класираха съответно трети и четвърти. ЦСКА успяха да победят Интер в последния им двубой, а другите два отбора завършиха благоприятно наравно. Така руснаците се класираха напред в последния възможен момент. Както знаете в момента руското първенство е в почивка и ЦСКА нямат никакви официални мачове. За да се подготвят за двубоите си от Шампионска лига те изиграха няколко приятелски срещи. Победиха Видеотон, Криля Советов и Политехника Тимишоара, завършиха наравно с Шахтьор Донецк и загубиха от Мурсия и Гуанджоу. В руското първенство те се намират на втора позиция, на 6 точки от водачите Зенит. Представят се стабилно като домакин и имат 9 победи, 3 равенства и 4 загуби. Определено шансовете им срещу Реал Мадрид, са точно тук у дома пред своята публика.

Реал Мадрид

Реал Мадрид спечелиха група 4 по безкомпромисен начин – без да допуснат загуба, с отбелязани 19 гола и допуснати само 2. Втори в групата завършиха Лион, а трети и четвърти се наредиха Аякс и Динамо Загреб. Реал се намират в много добра форма цял сезон и със сигурност имат големи амбиции за трофея на Шампионска лига. Те са отборът с най-много титли от този престижен клубен турнир – цели 9. Този сезон те биха искали да спечелят „юбилейната” десета титла. В испанската Примера Дивисион „белият балет” са почти сигурни шампиони след като имат преднина от 10 точки пред опонентите им Барселона. Точно те нанесоха последната загуба на Реал като ги отстраниха от турнира за купата на Испания. От тогава отборът от Мадрид е непобеден в 6 официални мача. Жозе Мауриньо няма особени поводи за притеснение. Единствените футболисти, които няма да може да използва, са Ласана Диара и Алваро Арбелоа.

Условията в студена Русия не са особено леки. Домакините от ЦСКА са свикнали с тях, но на Реал няма да им бъде лесно. Въпреки това смятам, че те разполагат с достатъчно добър състав, за да си подсигурят мястото на четвъртфиналите още тук.

Прогноза: Реал Мадрид -1 АХ @1,70 в bet365