„Пътешествие в свръхестественото“ – интервю с Роджър Морно (Първа част)

0
Добави коментар
Kashmira
Kashmira

„Пътешествие в свръхестественото“ – интервю с Роджър Морно (Първа част)

 

Еф. 5:11. и не участвайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте;

Запитвали ли сте се каква е причината Сатана да е толкова успешен евангелизатор? Подобен въпрос може да изглежда смешен, но на практика големият Измамник е следван от голям брой паднали ангели и хора. Това е факт, който трудно може да бъде оборен. Ако не  се установи причината, борбата ни ще бъде изгубена. И така, в какво се състои неговия успех? Ще кажете “В лъжата”. Така е. Или във властта, към която насочва погледа. И в това има нещо вярно. Не случайно той се опита да изкуси Месия, като Му показа всичките царства в един миг:

 Мат. 4:9. Всичко това ще Ти дам, ако паднеш да ми се поклониш.

А може би в примамката на обещаните земни богатства? Да. Както гласи една поговорка: “Разни хора, разни идеали”. Един пастор казваше, че Сатана има за всеки някакво бонбонче: за един сладко, за друг  – кисело, за трети – лютиво и т.н. И все пак едва ли би имал такъв успех, ако не използваше Божието име, Божиите обещания и Божиите думи в обратен смисъл. Още в Едем, когато каза на Ева, че от непослушанието не се умира, обръщайки наопаки предупреждението “Ако ядеш от дървото за познаване доброто и злото, непременно ще умреш”, той действа по този начин. Така тя стана първото същество, запознало се с теорията за еволюцията и като повярва, че само може да се извиси  до Бога, реши сама да провери дали е така. Беше доста примамливо – вместо да чака Създателя си да издигне Адам и нея до Себе Си, със собствени усилия да прескочи всички етапи на израстване, поставяйки се на мястото на Твореца. Очертаното от сатана р озово бъдеще, което й даваше надежда за вечен живот без послушание, при това  равна във всичко  на Всевишния, замъгли съзнанието й. След като един плод беше достатъчен да я направи всемогъща, можеше ли да пренебрегне възможността да управлява не само земята, но и цялата Вселена? Та нали щеше да бъде “като Бога”! Бог ръководи всички, а щом тя и Адам щяха да станат като Него, ще бъдат с равни възможности! И Ева посегна към плода на дървото. Оттогава и до днес Сатана използва една и съща лъжа, която не се изтрива от употреба. Той е заквасил човечеството с твърдението, че Бог лъже и от греха не се умира, а напротив – получава се наслада и извършилият грях е нещо повече от останалите човешки същества. Не е ли така? Който не вярва, може да направи едно изследване на подобна теория. Да вземем, например, заповедта “Не убивай”. Кой дава живот? Бог. Кой може да го отнеме? Само Той. Е, добре. Но ако някой ти пречи, ако те дразни или не можеш да постигнеш издигане в кариерата, трябва ли да се примириш? В никакъв случай! Не се изисква нещо специално: просто ликвидирай духовно или физически препятствието и всичко ще е наред. И успехът ще е налице, и ще се почувстваш като Бога – ще си отнел човешки живот!

Ами кражбата? Наивниците се примиряват с това, което имат и се чудят как да свържат двата края. Но всеки, който се издигне до небето, не изпитва икономически или други проблеми. Дори не се нуждае да чака падането на манна, защото може да бръкне и сам да си вземе необходимото. Може ли да си като Бога, а да не си оближеш пръстите?

  Да не говорим за прелюбодейството. Дори не е нужно да се коментира подобен грях. Щом си над другите, то естествено е всичко да е твое: и  “простосмъртните”, и техните притежания. Така че да се слуша евангелието на дявола е доста приятно, а да се върви по него е впечатляващо. Не само си като Бога, но и светът те възприема като Него.

   Но независимо от “доброто” желание на Сатана да направи всички щастливи по неговия начин, както и въпреки големите “успехи” , които е постигнал, Измамникът има в “кариерата” си и огромни провали.

Роджър Морно – големият провал на Сатана

 Един от тях е описан в книгата “Пътешествие в свръхестественото”. Авторът й Роджър Морно разказва в нея своите премеждия, дошли в резултат от заблудата за лек живот и от обещанието един ден да бъде сред господарите на света във вечното царство на Сатана. Всъщност, материалът се отнася до интервюто, което Морно дава в началото на деветдесетте години на миналия век. Роджър описва доста повече подробности от живота си в обществото на демоните, като хвърля светлина върху измамата, с която Сатана владее не само света като цяло, а и собствените си служители. На тях „Господарят“ (както наричали падналия херувим) проповядвал Евангелието по същия начин, както го представи на Ева. Той ги убеждавал, че когато Господ Исус дойде при Второто пришествие, ще намери много малко верни, поради което ще се откаже от Земята и ще си замине. Тогава Сатана ще възкреси верните си хора и те ще управляват вечно над останалите. Измамените сатанински служители ще разберат истината чак когато видят идването на Исус. Така, както Ева разбра до какво води непослушанието, след като вече бе изгубила Рая.  Така желанието на мнозина “да бъдат като Бога”, ще им изиграе лоша шега и ще усетят на свой гръб поговорката “От колкото по-високо се пада, толкова повече боли”.

 Но ако това се отнася повече за хората, които желаят да са равни на Създателя,  то в интервюто има поне още две изключително важни детайла, на които е добре да се обърне внимание. Морно, докато е бил поклонник на духовете, е бил доверено лице сред онова общество. Тогава получава изключителна информация, която заслужава нашето внимание. Сатанинският свещеник казва, че демоните са подготвили два сюрприза за човечеството в последните дни на земната история. Първият е въвеждането на първия седмичен ден като ден за освещение. Светът ще бъде убеден от тях, че така се покланя на Господ Исус Христос, докато всъщност ще се покланя на “Господаря” Сатана. За адвентистите тази информация не е изненадваща, докато не религиозните и представителите  на другите деноминации ще заявят, че това е нагласено от Морно, който вече е станал адвентист. Ако Морно пишеше проповед или се опитваше да обясни как Адвентната църква разбира белега на звяра, думите му биха могли да бъдат подложени на критика от не адвентистите. Но през 1946 г. той не е имал никаква представа за това, в какво вярват те. Роджър е бил поклонник на демоните, а сатанинският свещеник го е считал за част от обществото на поклонниците на духовете. Така че информацията, дадена на Морно е изключителна. Тя не само потвърждава правилното разбиране на пророчествата от Адвентната църква, но е гаранция, че наистина светът ще бъде под заплахата да бъде измамен чрез фалшивия ден за поклонение.

Демоните ще се представят като извънземни

 И ако този “сюрприз” е доста проповядван от адвентистите и до голяма степен хората са известени за него (още повече, че има заповед за освещение на седмия, а не на първия ден!), то втората изненада ще изуми света. Демоните са заявили, че бедствията, кризите, катаклизмите и войните ще станат повсеместни и тогава те ще дойдат като “спасители”, представяйки се за извънземни същества от различни галактики. Това е изключително важно за всеки човек. Изпълнението му ще покаже, че само абсолютно верните на Бога  и будни вярващи ще устоят на тази невероятна измама, защото “загрижените” същества ще заявят, че идват да спасят земята и да установят едно хилядогодишно царство. През последните десетилетия се появяват все повече съобщения за НЛО, както и снимки и видео материали на „летящи чинии“. Медиите са пълни с „достоверни“ разкази за отвличания от извънземни. Кои от тях са измислица не мога да кажа, но със сигурност някои са истински. Не защото има извънземни, а защото за демоните не представлява сериозен проблем да внушават каквото и да е, особено на непознаващите Божието слово хора. Колко по-лесно ще бъде на падналите ангели да убедят човечеството, че идват като представители на извънземни цивилизации, когато земята е пред разрушение от катаклизмите или пред опасност от ядрена война! Ето защо подготвеният за осъществяване план на тъмните сили трябва да бъде разобличен и светът да узнае какво му подготвят Сатана и неговите слуги!

Пътешествие в свръхестественото – 1 част

 Интервюто с Роджър Морно е  потресаващо. Бих посъветвал всеки да го гледа и да го разпространява, защото Сатана се плаши от светлината и информацията за неговите планове  му пречи да изпълнява намеренията си за погубване на човечеството. Колкото повече хора разберат истината, толкова по-трудно ще му бъде да ги измами.

Ochakvane

*  *  *  *  *

Ето и презентацията  от автора на превода на първата част “Пътешествие в свръхестественото”   Христо Цанков

Гледайте ексклузивното интервю на Роджър Морно  „Пътешествие в свръхестественото“  (A Trip Into The Supernatural,1995) !!!

Превод и субтитри: Христо Цанков

Торент-линк в Арена

Торент-линк в Замунда

 

Израствайки в семейство на посветени католици, малкият Роджър Морно е жаден да научи истината за живота и смъртта. Какъв е смисълът на човешкия живот, какво става с човека след неговата смърт, има ли живот след смъртта? Наистина ли Бог измъчва вечно грешниците в ада? Това са само някои от въпросите, чийто отговори търси будният ум на детето, възпитавано строго в католическата догма. Но след като любимата му майка умира преждевременно, малкият Морно остава много наранен и огорчен и решава, че Бог е твърде несправедлив задето отнема толкова рано най-скъпото му същество. Защо, ако Бог е всемогъщ и всесилен и обича човека, Той е допуснал тази трагедия в неговото семейство? Това е въпрос, на който момчето не може да си отговори, и се оставя да бъде водено от своите наранени и бунтовни чувства. Постепенно стига до извода, че няма Бог и решава завинаги да изхвърли Бога от живота си. Но Всемогъщият Творец и Спасител не оставя Морно. Бог вижда в това момче една копнееща за истината душа и има план за него. Не след дълго Бог ще се разкрие на тази душа по един твърде необикновен начин. Започва невероятната история на Роджър „Пътешествие в свръхестественото“, която ще даде отговор на онези тревожни въпроси, измъчвали ума на малкото дете…

*  *  *  *  *

Очаквайте „Пътешествие в свръхестественото“ – интервю с Роджър Морно – 2 част…

← Извънземните в действие

 

Новата Ванга предсказва →