За музиката и любовта с Алекс Раева и DJ Дончо

2
Добави коментар
kap
kap

Ако е вярно, че хората, които се обичат, си приличат, то Алекс Раева и диджей Дончо, които споделят всичките си страсти в един дом и на една сцена, определено са доказателството. Влюбени в музиката и помежду си, двамата работят и живеят заедно, а това само прави и песните им по-добри, и любовта им по-пълноценна.

На  14 февруари, пренебрегвайки традиционната романтика се озовахме на LOVE BEAT-а на Метрополис. Много усмихнати хора, чакаха партито да започне, докато Ясен Петров само галеше слуха на всички с добре познати парчета. След него на сцената незабелязано се качиха влюбените Алекс Раева и Дончо, и близо час на сцената те постепенно приближаваха същинската част на партито все по-близо.

Преди тяхното участие беше обявено, че двамата ще представят новата си песен. Това не се случи, но, разбира се, веднага след това в един от коридорите на Воения клуб се срещнахме с тях, за да разберем защо.

V. S. Какво стана с новата песен, Алекс?
Алекс: Аз съм виновна, че още не е готова. Наистина нямам време чисто физически и психически да седна да измисля кантото на песента и текста. Иначе Дончо е готов с музиката. Но знаеш ли кое е най-парадоксалното? Най парадоксалното е, че вече имаме клип. Но просто в момента снимам толкова други неща. (бел.ред. Алекс в момента е ангажирана освен с участията, които имат с Дончо и със снимките на сериала „Седем часа разлика“ и със снимките на ТВ предаване „България търси талант“, на което е водеща.)

V. S. Как се справяш с всичките тези ангажименти?
Алекс: Много ми е трудно! Мислех си, че в „Шоуто на Слави“ е бил пикът на работата, но явно се оказа, че може и мога още. Няма как, налага ми се да се справям. Иначе ми доставя удоволствие всичко, което правя, но чисто физически е голям ангажимент.

V. S. Ако се наложи, от кое би се отказала?
Алекс: В крайна сметка това не са моите професии и моето призвание. Нито съм актриса, както ме наричат, а не трябва, защото хората учат 5-6 години, за да станат такива, нито воденето е моята работа. Приятно ми е в момента, но това са неща, от които мога да се откажа.

V. S. А как ти стига време за Дончо и как той възприема всичките ти занимания в момента?
Алекс: Плашещо добре! Свикнала съм да мисля, че ако на един мъж му е добре нещо, то ще го избие на някъде другаде, но Дончо наистина възприема нещата много по мъжки и много ми дава сили. Грижи се за мен дори след като се връщам от снимки, а такова внимание и отношение от някого, наистина не са ми се е случвали досега.

V. S. Предполагаме, че живеете заедно?
Алекс: Разбира се, не сме по на 20 години и няма време за губене.

V. S. Не те ли ревнува поне малко от работата?
Алекс: Ако ме ревнуваше щях да усещам това напрежение и това, че на него не му е кеф.
Не, той не ревнува и наистина възприема нещата както са. Казвам ти, това ми се случва наистина за пръв път . До сега бях свикнала хората около мен да не възприемат, че всичко това е само работа и че ако се целувам с някой във филм, то аз не съм му гадже или любовница. А това наистина си е работа. Освен това повтарянето на една целувка 2 часа, наистина убива всичко.

V. S. Изненада ли те с нещо на Свети Валентин?
Алекс: Това не е празник, който ние празнуваме. Много сме романтични и двамата, но не сме почитатели на еднодневното празнуване на една любов. Всеки ден е Свети Валентин… В интерес на истината изненада ме с един балон и с някаква торта във формата на сърце, която аз приех със смях, но…

V. S. А кое тогава е най-романтичното нещо, което Дончо е правил за теб?
Алекс: Най-романтичното нещо може би беше, когато на рождения ми ден ме заведе в Германия на “Цирк дьо Солей”. Аз съм маниак на “Цирк дьо Солей”, но до тогава ги бях гледала само в интернет, а той ме заведе на истински техен спектакъл.

V. S. А спомняш ли си какво правихте на миналия Свети Валентин?
Алекс: В интерес на истината не помня.
Алекс към Дончо: Какво правихме на миналия Свети Валентин, спомняш ли си?
Дончо: Ами, разведох се.
Алекс към Дончо: Много на място се включи в интервюто, това е и новината.
В интерес на истината той се разведе на този ден миналата година. Какъв по-голям подарък!?

V. S. По този повод, според теб какво кара хората да се влюбват и да задържат любовта си един към друг?
Алекс: Много е индивидуално какво кара хората да се влюбят. Но това, което задържа една любов е абсолютното доверие. Това е най-важото! Има ли и една лъжа, от там нататък започват лайната, с извинение…

V. S. Любовта вдъхновява ли те?
Алекс: Разбира се, че ме вдъхновява. В нашия случай ни действа много позитивно и много ни помага за това, което правим. Разбира се, това е нож с две остриета, защото като се скарат двама души това се отразява и на работата им.

V. S. Добре, нека да се върнем отново на музиката. Кажи ни нещо повече за вашата музика, за новата песен, за клипа.
Алекс: Ще запазя в тайна къде снимахме клипа, но мога да загатна, че има море…
Иначе за музиката, която правим с Дончо мога да я определя като хаус, но по-комерсиален такъв. Този, който може да бъде възприет и чрез един клип… Друга част пък не би могла да е комерсиална и да бъде възпроизведена по този начин. Така че, може би нещо средно… Нещата, които клипираме са комерсиален хаус, а това, което правим по участия са неща, на които знаем че хората ще се изкефят. Като цяло електронната музика се развива в световен мащаб изключително много, но за съжаление в България един друг стил притъпява леко това. Поп-фолкът смазва електронната музика у нас.
Това не е „тупца-тупца“, както го определя баща ми, а си е наистина музика, която има стойност.

V. S. Говори се, че записваш дует с Рут?
Алекс: Наистина съм й голяма фенка, но за дует с нея изобщо не сме и говорили. Бях на няколко нейни участия и ми направи страхотно впечатление. Жестоко кадърно момиче!

V. S. Кое е общото ви участие с Дончо, което няма да забравиш?
Алекс: Може би първото ни участие, на което се запознахме с него. Въпреки че тогава нищо не беше пламнало между нас си го спомням.
Дончо е много откровен човек и нещо, като не му хареса веднага си го казва. Тогава той ме видя с една тетрадка с едни текстове и ми каза: „Каква е тази тетрадка, ще ми четеш на участия ли?“. И от тогава всичко наизуст…

V. S. Значи се работи трудно с него…
Алекс: Не мога да кажа, че е лесно. Той е изключително кадърен и много си пасваме в това, което правим, но е изключително труден характер. Той е Овен, аз съм Везни и понякога нещата се случват трудно.
Имаме брутални случки. Няма да забравя участието ни на Нова Година, на което се скарахме. Разбира се, след три часа, като се прибра, се и сдобрихме, но такива реплики си разменяхме преди това, че…

V. S. Какво обичате да правите, когато сте заедно извън професионалните ангажименти?
Алекс: И двамата вече се гмуркаме. Освен това практикуваме и зимни спортове. Той е сноубордист , а аз съм скиорка.

V. S. А освен трудния характер, кой е най-големият му недостатък?
Дончо: Той не е само един (смее се).
Алекс: Трудно ми е да ти отговоря. Недостатъци не мога да кажа, че има. По-скоро той има една огромна доброта, която е свързана с неговото детинско отношение към нещата. Това е което понякога много му пречи, а пък мен може да вбеси. Освен това много ме вбесява и това, че не ме чува, когато му говоря някакви неща и след 5 часа ме пита пак за тях.

V. S. Какво най-много обичаш в него?
Алекс: Добротата. Това е нещо, което не съм намирала в никой друг човек до такава степен… тотална всеотдайност.

V. S. Любовта за теб тогава е…
Алекс: Необходимото зло!