3 тайни за красота от далечна Индия

8
Добави коментар
Mamin_Chocko
Mamin_Chocko

3 тайни за красота от далечна Индия

Жените в Индия са богоизбрани – за мнозина красотата им е символ на съвършенството!

Свикнали сме да чуваме, че българките са най-красивите жени на планетата. Колкото и да не ни се иска да го признаем, обаче, красиви са не само нашенките. Много други нации също се отличават с хубост – традиционна, специфична, характерна за етноса им, но и покоряваща целия свят.

Индийките впечатляват с уникална красота!

Индийките принадлежат точно към тази група жени – красотата им трудно може да бъде отречена. Но ако те я дължат на произхода си, не по-малка роля имат и грижите, които полагат, за да изглеждат винаги добре.
Затова вижте тези 3 тайни за хубост, на които се доверяват жените в далечна Индия:
–    бляскавата си коса индийките дължат на кокосовото масло, което втриват в корените и разпределят по дължината на буйните си черни гриви. То подпомага здравината на косъма, стимулира растежа, придава неповторим външен вид. Не на последно място – кокосовото масло намалява косопада, което е една от основните предпоставки за уникалния външен вид на косата им;
–    сияйно лице с идеална кожа индийките постигат чрез рецепти, предаване в семейството от векове. Ако кожата им е суха, те приготвят специална маска от жълтъка на едно яйце и малко зехтин. След като маската подейства за около 15 се измива. Ако пък кожата им е мазна, се приготвя смес от вода от краставица, сок от грейпфрут, към които се добавя прясно мляко. С така приготвената течност лицето се мие сутрин и вечер;
–    еластичната и гладка кожа на телата си индийките поддържат чрез специално приготвени домашни кремове и ексфолианти. Най-често се доверяват на паста, приготвена от сандалово дърво, прясно мляко и розово масло. Когато пастата е готова, те я втриват нежно. След отмиването с хладка вода кожата на цялото тяло сияе, блести, впечатлява.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.