За студените, зимни дни предпочитаме романтичните филми

1
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Студено ли Ви е? Учените предлагат да изгледате един любовен филм. Ново изследване показва, че романтичните филми могат да стоплят сърцето в студените зимни дни. Няма нищо по-хубаво от това да прегърнете любимия човек и заедно да изгледате една филмова романтика, или ако сте необвързани да се насладите на една щастлива любовна история, в очакване на „истинския“.
Сцена от филма „Отнесени от вихъра“
Изследователи от университетите на Хонг Конг и Колорадо твърдят, че когато чувстваме физически студ, търсим емоционална топлина, която в случая е романтиката на любовните филми.
В рамките на изследването, учените проучвали връзката между романтиката и топлината в контекста на филмовите предпочитания. Били направени 4 лабораторни експерименти и още един анализ на данните на онлайн фирма за отдаване на филми под наем.
В първия експеримент на участниците бил сервиран топъл или студен чай. Тези, които пили студен чай, избирали по-често романтичен филм, в сравнение с другите филмови жанрове.

За втория експеримент участниците били поставени в помещения с различна стайна температура, като резултатите следните: отново лицата, които били в студени стаи, предпочели да изберат романтични филми.

С цел да затвърдят своите заключения, изследователите анализирали какъв жанр филми предпочитат хората, когато вземат филми под наем, в зависимост от метеорологичните условия. Анализът показва, че хората предпочитат романтични филми, когато температурите са ниски.
Често се казва, че любовта е гореща и можем да го чуем в любовните песни и поеми. Според изследванията, връзката между романтичната любов и топлината се оказва не само една метафора, а действителен факт.