Забележителностите на Мексико Сити – тема за Мексико Сити – Idi.bg

65
Добави коментар
diamant
diamant

Мексико Сити, един от най-големите градове в света, е възхитително място, което заслужава да бъде посетено. Разполагащ с изобилие от паркове, музеи, църкви, търговски центрове, този град е един от градовете, предлагащи най-разнообразни забележителности на своите туристи.  Основан  от ацтеките, Мексико Сити е столица на Мексико. Той  е “сгушен“ в Мексиканската долина, на надморско ниво около 2199 метра. Градът е финансов и културен център на страната.  Той е рай за любителите на изкуството – изобилства от  музеи, дворци и църкви. Ето и списък с 9 забележителности, които можете да разгледате, посещавайки Мексико Сити.

Националният музей по антропология

Това е националният музей на Мексико, в чиито галерии са изложени артефакти от мексиканската история, както и археологически обекти, които датират от Предколумбовия период. Тук са изложени и съкровища, принадлежащи на маите, ацтеките  и олмеките, най-известното сред които е Ацтекският календар.

Националният дворец Това е сградата на правителството и туристите могат да влязат вътре и да разгледат красивите стенописи, рисувани от Диего Ривера, изобразяващи мексиканската история през вековете. Дворецът е се намира в близост до площада на Конституцията – Сокало.

Площад на Конституцията – Сокало Познат като Площада на Конституцията, този обширен обществен площад се намира в сърцето на Мексико Сити, заобиколен от най-атрактивните забележителности. Направете си приятна разходка из този просторен площад, опитайте местната мексиканска кухня и  се насладете  на цветните  улични изпълнители. Мястото има страхотна атмосфера и винаги е пълно с туристи. През зимата то се превръща в гигантска пързалка. Тогава се провеждат и множество концерти и представления, които са в  “основната програма“ на сезона.

Дворец на Изящното изкуство

Дворецът на Изящното изкуство е разположен в историческия център на Мексико Сити. Външната фасада на тази сграда, която е построена в стил Ар Нуво,  е покрита с бял мрамор, а интериорът е в стил Ар Деко. Сградата помещава два музея – единият съдържа произведения на  класически и съвременни художници,  а  другият  е посветен на мексиканската архитектура.

Метрополитанската Катедрала

Това е най-голямата и най-стара църква на територията на Северна и Южна Америка. Намира се в близост до площада на Конституцията. Ще бъдете впечатлени от великолепието както на интериора, така и на екстериора. Катедралата има шестнадесет параклиса, всеки от които е посветен на светец.

Ангел на независимостта

Най-великолепната забележителност на Мексико е “Ангел на независимостта“, разположен в търговската част на града. Този паметник на победата е издигнат, за да се ознаменува стогодишнината от мексиканската война за независимост. Конструкцията на статуята представлява 4-стенна колона, на чиито краища са поставени бронзови скулптури като знак на почит и в памет на онези, които са се сражавали във войната. На върха на колоната е издигната статуя на гръцката богиня на победата.

Базиликата на Девата от Гвадалупе Базиликата на Девата от Гуадалупе е един от най-почитаните католически храмове в света. Това светилище се намира на Tepeyac Хил в северната част на Мексико Сити. Църквата е второто  най-посещавано от католическите  поклоници място в света.

Теотиуакан

Североизточно от Мексико Сити се намират пирамидите на Теотихуакан, датиращи от  Предколумбовия период. Най-известните места на този огромен археологически обект са “Променадата на мъртвите“ , “Пирамидата на Слънцето“ и “Пирамидата на Луната“. Теотиуакан е включен в списъка за световно културно наследство на  ЮНЕСКО.

Сочимилко

Това предградие е световноизвестно със своите “чинампи“ – плаващи градини, които са създадени в  плитките езерни легла, заобиколени от плетове и напластени с кал. Тези градини са отделени една от друга с канали, които ги заобикалят, и са достатъчно широки, за да мине лодка. Минаващите лодки често са боядисани в ярки цветове и возят десетки пътници. Поради тази причина често наричат Сочимилко Венецията на  Мексико. На лодките се сервират  храна и напитки, а музикантите (мариачи)  се грижат за доброто настроение на туристите, свирейки оживена музика.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3463 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност