Измря рибата на Жорж Ганчев

1
Добави коментар
stamen.vasilev.stame
stamen.vasilev.stame

Екзотични риби за 3000 лв. загуби Жорж Ганчев. По време на тримесечния си престой в Лос Анджелис той поверил грижата за дома и животните си на свой познат. Пеещият папагал и кучето Муши са добре, но нелеп край застигна водните любимци на Жорж.

“Бяха внос от средиземноморските страни, различни цветове и размери. От студа помпата за въздух замръзнала и моят познат изпразнил и двата аквариума, за да не се пръснат. Той не знаел, че имат специални нагреватели и това няма как да се случи. Но аз не си оставям коня в калта – скоро ще има нови риби”, казва Ганчев.

Той прекара последните три месеца в дома си в Ел Ей в търсене на средства, с които да запълни дупката в бюджета на филма си “Радостта на палача”. И там Жорж имал домашен любимец – катеричка, която редовно хранел от прозореца си. “Идва на перваза и сякаш пляска с лапички и пита “Има ли тук нещо за мен”, смее се Ганчев.

В момента той чака отговор за сценария си от четири места – три продуцентски компании (Twenty Century Fox, Scott Free Productions и Paramount Picture) и от майката на Рита Уилсън- Дороти. “Рита е дъщеря на българин, макар че е женена за актьора Том Ханкс. Аз бях приятел с баща й Асен”, обяснява Ганчев.

Освен да търси спонсор за проекта си и да прекарва време с дъщерите си Силвана и Джулия, които живеят в САЩ, Жорж свирел на китара и пеел по два часа на ден. “Научих операта “Ксеркс” на Хендел, “Аве Мария” на Шуберт на латински, хора на евреите от операта “Набуко” на Верди, научих и първите си десет песни от джаз класиката и много други.”

Освен с филма си Жорж е ангажиран и с концепцията на новото предаване, което замисля. “Аз съм човекът, през чиито предавания са минали всички известни люде. И си казах – а сега пък искам млади таланти да ми дойдат на гости и да ги посрещна с песен”, казва Ганчев. “Днес те се нуждаят от много поощрение. Някой трябва да им предаде щафетата, да им каже, че има смисъл да съществуват в България, защото тя се нуждае от тях повече, отколкото те от нея”, казва Ганчев.

МИЛА ПОПОВА / Източник – 24chasa.bg