Нов спортен комплекс отваря врати през май в Бургас

10
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Мотор на проекта е Милен Георгиев, които има над 20 години футболен стаж. Възпитаник на школата на „Нефтохимик”, играл в Русия, Белгия и Китай той даде своя принос за завръщането на „шейховете”, в професионалния футбол през миналата година, когато сложи и край на своята дългогодишна кариера.  

До него в осъществяването на проекта е друг емблематичен бургаски футболист – Георги Чиликов, сега помощник треньор на другия професионален бургаски футболен клуб – „Черноморец”.  

Преди седмица бе поставено началото на строителните работи по изграждането на спортния комплекс, а изключително интензивния график за работа предвижда, лентата на откриването да бъде прерязана през месец май. Спортното съоръжение е разположено на площ от  5  декара в близост  до спортна зала „Бойчо Брънзов”.

Освен многобройните активно спортуващи бургазлии от красивия крайморски жилищен комплекс „Зорница”, тук ще намерят място за своите занимания в свободното си време и много деца, които ще бъдат организирани в специализирани спортни школи по различни видове спорт, както и различни аматьорски футболни отбори. Една от идеите на собствениците на бъдещото спортно съоръжение е да възродят провеждането на  работнически първенства по футбол, тенис, волейбол, баскетбол не само  на местно, но и на областно и национално равнище.  

Планът на спортното съоръжение предвижда  да се изградят три терена за минифутбол, едно мултифункционално игрище, на което ще се играе тенис на корт, баскетбол и волейбол. Интересно в случая е и това, че проектантите са предоставили възможност трите терена да бъдат обединени и така да се получи един голям изкуствен терен, на който да се играят футболни двубои, на който да водят подготовка и професионални клубове. Хубавото, което също трябва да се спомене е, че в комплекса са предвидени няколко  просторни съблекални, детски център, кафе клуб, фитнес на открито  както и паркинг за 50 автомобила.

Предвидено е и професионално електрическо осветление, което ще позволи използването на терените до късно вечерта, практика широко прилагана в Европа. Амбицията и приоритета на хората, ангажирани с изграждането на центъра е той да се превърне в дом на една от най-големите детско – юношески футболни школи в Бургас, където ще се обучават футболисти от различни възрасти.  

Днес на обекта строители, тежка техника и специалисти работиха по изграждането на първите два терена. Времето до месец май, когато е планирано официалното откриване на комплекса е кратко, но изпълнителите са категорични, че ще спазят всички срокове, без да правят компромиси с качеството на строителните работи.