Оригинални дизайнерски хрумки за дома

2
Добави коментар

Днес решихме да обърнем внимание на необичайни, реализирани идеи на водещи дизайнери. Някои от вещите са забавни, други необходими, а трети могат да се нарекат абсолютно безполезни. При всички положения обаче са интересни.
Ножици за пица

Ножиците са комбинация от два прибора, които безспорно са нужни при рязането и поднасяне на пица – нож и лопатка.
Не заемат много място в кухнята и са повече от функционални.

Нож за авокадо

За тези, на които им е трудно да се справят с екзотичния плод, е замислен уред, с чиято помощ авокадото не само може да бъде разрязано на две, но и да се отдели от кората си.

Контейнер за банани

Бананът е мек, нетраен плод, който лесно се наранява при транспортиране. Контейнерът предотвратява натъртванията и обезпечава необходимата вентилация, за да може бананът да удължи срока си на годност.

Темата за съхраняването на плодове е благодатна почва за творчество. Следващите идеи ще Ви убедят в това:

Контейнер за ябълки

Ябълките са един от най-разпространени плодове в нашата страна. Как мислите, може ли подобен контейнер да стане популярен?

Ябълкова спирала

Дизайнерите Майкъл Андерсън и Мария Акселкуист са уверени, че изяждате поне по една ябълка на ден. Водени от убеждението си, те са създали метален контейнер за плодове, който може да бъде закачен на тавана. Дали е функционален или не, е въпрос с повишена трудност, но при всички положения подобен предмет в кухнята ще привлича вниманието.

Обръчи за плодове

Кръглите, заоблени форми са наистина ефектни, особено пък, ако бъдат използвани за съхранението на плодове.
Изработени са от дърво или висококачествена пластмаса.

Домашни чехли с фенерче

Ето и най-любимата ни хрумка! Домашни чехли с фенерче! Гениално! Колко пъти Ви се е случвало да се блъскате вечер в тъмното, особено при нощна атака на хладилника или тичайки до банята? Сега неприятните удари (често по малкото пръстче на крака ) могат да бъдат избегнати!
* Подозираме, че идеята за изработването на тези чехли е хрумнала на дизайнера вследствие личния му, злощастен опит…