Участвайте в протеста и он-лайн.

214
Добави коментар
bogomil
bogomil

Аз съм по площадите от 1989г – това е достатъчно да кажа,за да знаете що за човек съм.. Първо ще кажа, че винаги протестиращите (организаторите) са ПОДЦЕНЯВАЛИ интелекта и съпротивата на властта – социалисти,комунисти – както искате ги наричайте,и това е една от причините за немалко провали! Властта има инструменти за въздействие – един от тях – полицията. Управляваха я умно и разумно – след като дори най-отговорни фактори от нея признаха,че знаят предварително за присъствие на “ултраси”,бяха идентифицирани и локализирани,студентите потвърдиха присъствието,полицията не направи очевидното – да раздели тях от останалите и да ги държи под контрол. А ги остави да се случи неизбежното – конфронтацията – съвсем целенасочено. След това полицията насочи усилията си към основната си цел – да прекърши нормалния протест още в зародиш,като атакува мирните демонстранти,без да им остави време да разберат дори за какво става дума и да имат време да се изтеглят. 1:0 за властта – повечето от Вас го разбират..,но сега за ръководството на протеста…..
Не може да постъпвате така наивно с добре работеща машина на власт. Не може да очаквате властите да стоят като прасе на заколение,което очаква съдбата си! Защо нямахте контрамерки,варианти??? Защо сами не неутрализирахте ултрасите??? Или друго – имате щаб,хора,които да помислят??….Това е едно,но има второ – по-важно:
След като сте за оставка,рестарт и пр. – не предлагате КОЙ И КАК да ги извърши!!! Няма държава в света без правителства и партии (почти), и те са призвани да извършат промените,още повече,сме член на НАТО и Европейски съюз? Не харесвате сегашните,нито опозицията и сте прави,но политиката е постигане на ВЪЗМОЖНОТО,а не на желаното,затова сте просто длъжни да ИЗБЕРЕТЕ най-малко “неприятната” Ви политическа формация – дали СДС,ДСБ,ГЕРБ или друг,който да Ви подкрепи,а Вие от своя страна ще поискате Вашите условия и основания от тях,за да могат и те да разчитат на Вашата подкрепа… Моето разбиране за нещата е такова,а иначе Ви желая успех!