6 причини да тренираш с кучето си

3
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Разхождайки своето куче, можеш да откриеш нов начин за упражнения, който в същото време е и забавен. Енергията на кучето е заразна, така че то може само да ти дава допълнителен тонус и подкрепа в това начинание. Кучетата стават толкова щастливи, когато дойде време за разходка и се вълнуват всеки път, когато излизат навън. Представи си, ако всички ние се чувствахме така развълнувани преди тренировка! Ето шест причини, поради които трябва да тренираш с твоя космат приятел.

Забавно еКучетата обичат да тичат и да играят, така че не е изненадващо колко щастливо е кучето ти, когато тренирате заедно. Дори и в дните, когато просто не си в настроение за упражнения, мисълта за игра навън с любимеца ти винаги може да те накара да излезеш от къщата си. Една игра на „донеси“ или приключенска разходка в гората винаги оставят усмивки на лицата ни и изгарят калории!

Не можеш да си намираш извинения
Когато кучето ви иска да излезе навън е толкова трудно да кажеш „не“ на очарователната му муцунка. Той не приема извинения за пропускане на общата ви тренировка, така че рядко ще има ден, в който да не правите нищо.

Статистиките не са важниПо време на тренировките си обикновено се притесняваме за това колко калории се изгарят или за разстоянието, което пробягваме. Но калориите и километрите не означават нищо за твоя домашен любимец. Той се фокусира само върху забавните неща на вашата тренировка – гледки, звуци и миризми. Това ни напомня, че най-добрите тренировки са тези, през които не се тревожим за статистиката.

Никога няма да имате една и съща тренировка два пъти
Вместо просто да изведете кучето си навън за разходка около блока, разширете вашия маршрут в квартала. Промяната на обстановката ще държи нещата интересни и за двамата, така че разходките няма да са скучни. И от време на време ходете в парка, където може да играете на „донеси“. Може да си измислите и друга игра, която е подходяща точно за вас и вашето куче. Забавно е да се опита!

По-малко посещения при ветеринар
С вашите разходки, кучето ви и вие ще подобрявате силата си, гъвкавостта си и сърдечно-съдовите способности, което в крайна сметка води до по-малко посещения при ветеринар за него (и лекар за вас).

Умореното куче е добро куче
В дните когато кучето се е упражнявало повече, тичало е и си е играло то е много по-послушно и по възпитано. След дълга разходка обикновено продължението е на дивана, което означава, че не е никъде другаде правейки бели, като например да вади чорапите от прането!