Островите Фиджи в Тихия океан

35
Добави коментар

Архипелага Фиджи, най-доброто място за сърфиране

За островите Фиджи се е знаело още от питешествията на капитан Кук, като острови на канибали и свирепи войни. Самите коренни жители имат смесена кръв между полинезийци и меланизийци.

 

В сегашно време обаче това е една прекрасна дестинация за почивка и най-вече за любителите на сърф. Последните години има много голям интерес да се посещава тази тихоокеанска група заради курортите Tavarua и Namotu.

Прекрасна почивка на островите Фиджи

Гостите на курортите имат широк достъп до всички рифове и плажове по цялото протежение на аргипелага.

Това позволява целогодишно да се ползват най-добрите места за сърфиране заради промяната посоката на вятъра и съответно височината на вълните.

Освен този наистина впечатляващ спорт на островите може да практикувате каяк, гмуркане, подводен риболов, кайт сърфинг, а благоприятния  влажен климат ще ви зареди с необходимата енергия за живот.

Фиджи е голяма смесица от джунгла, слънце, море и приказен воден свят, който кара хората посетили го веднъж да искат да останат тук за винаги.

Какви още чудеса ви очакват на островите Фиджи. Слънцето е много силно, вали много дъжд, хълмовете са постоянно зелени, а джунглата е звучна и жива.

Търтъл Айлънд или Nanuya Levu е мястото където може да се усамотите и да се отърсите от стреса и напрежението на цивилизацията.

Комплекса е подходящ за влюбени двойки или хора търсещи усамотение. Макар и далечна дестинация, Фиджи е едно от най-предпочитаните места за почивка.

Прекрасните хотелски комплекси на брега и абсолютно чистата синя вода привличат туристите от цял свят.

Основна атракция е да се обиколят островите Фиджи със самолет или платноход и да се посетят историческите места, като местното население е особенно дружолюбно.