Златни бижута

1
Добави коментар

В днешно време златните бижута вече не са единствено приоритет на нежната половина от човечеството. Златните пръстени за мъже отразяват усещането за стил и добър вкус на съответния мъж и го представят в обществото. Безусловно за силния пол изборът от златни пръстени не е толкова богат, но има достатъчно интересни предложения. В днешно време носенето на пръстени от мъжете се е превърнало в неотменима част от техния имидж.

Мъжките пръстени са известни от хилядолетия. Според легендите, първия носител на такова украшение бил гръцкия бог гръмовержец Зевс, който носел пръстен изкован от веригата на Прометей, в който бил инкрустиран камък от Кавказките скали, на които носителя на огъня бил прикован. През цялата история на човечеството златните пръстени изпълнявали ролята не само на брачен атрибут, но имали и съответен символизъм и практическа страна. Големите златни пръстени символизирали власт, социално положение и благосъстояние. Пръстените играели също така и ролята на талисмани защитаващ от злите сили.

В днешно време мъжките пръстени се явяват неотменим атрибут на успешния мъж. Все по-често на мъжките пръсти могат да се забележат пръстени от набиращото популярност бяло злато, пръстени с един или няколко камъка, а често и такива с инкрустирани диаманти. Съвременните мъжки златни пръстени без значение от вида и размера си не отстъпват на женските по качество и изящество на изработката, отразявайки вижданията на дизайнерите, че те са основен аксесоар подчертаващ индивидуалността и стила на мъжа пред обществото.

За да бъде избран правилно златен пръстен за мъж първо той трябва да бъдат опознати неговите интереси и вкусове. Каквото и мъжки бижу да се избира то трябва да се вписва в цялостния стил, защото основна функция на златния пръстен е да подчертае индивидуалния мъжествен и делови образ.  Ако мъжът предпочита ежедневен, традиционен стил следва да насочи изборът си към семпли, мъжки пръстени без инкрустации. Такива бижута не изглеждат натрапчиво, няма акцент към детайла и единствено добавят дискретна индивидуалност към образа на притежателя си. Относно това как да разберете кой номер пръстени носи даден мъж можете за прочетете в статията „Как да определим размера на златния пръстен?”

Мъжките златни пръстени от бяло злато се явяват универсалното решение. Такива украшения подхождат на смели, предприемчиви и инициативни мъже, като в същото време нямат излъчването на жълтото злато, което поставя някои допълнителни изисквания към останалите елементи от тоалета. Предпочитани от мъжете традиционно са златните пръстени с черен оникс, но все по-често те насочват вниманието си и към такива с бели диаманти, които са несравнимо по-стилни и привличащи вниманието.

Мъжките златни пръстени могат да бъдат великолепен подарък за всякакъв повод. Ако възнамерявате да направите впечатление на мъжа, златния пръстен е отличен избор, който освен, че би го зарадвал, би го накарал за помисли и за това как да отговори подобаващо на подобен жест.