TEDxYouTube вече е факт

6
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

The Times of India съобщава, че неправителствената организация, стояща зад едно от най-прекрасните и образователни събития на света, TED, е създала свой собствен канал в YouTube. Това обаче не е всичко. Социалната мрежа се е кооперирала с TED, за да може да бъде създаден един наистина прекрасен канал, който да бъде само и единствено в полза на потребителите. Идеята, стояща зад видеата, качвани в канала на TED в YouTube, е те да бъдат комбинация от анимация с документално представяне на факти. 

Не знам дали сте осъзнали сами за себе си, но в момента, в който видим анимация, придружаваща даден филм или предаване, ние мигновено се хипнотизираме. Дали това идва от нашите ранни детски години, когато комикси и детски телевизионни предавания са ни пленявали, не зная. Все пак смятам, че подходът на TED е наистина прекрасен. 

“Ние искаме да покажем, че ученето може да е наистина пленяващо. Чрез пресъздаване на уроци във видео материали ние искаме да накараме зрителите да са любопитни,” споделя говорителят на TED, Крис Андерсон.

Видеата, които можете да намерите на адрес youtube.com/tededucation, са прекрасни поради факта, че са не по-дълги от 10 минутки. В този период от време вие придобивате пълна представа по темата, а знанията ви се обогатяват значително. Филмчетата са анимирани, завладяващи и поднесени с подходящ тон. Идеята е в тази вълна да се включат преподаватели, учени и различни умове, които да допринесат за обогатяването на канала. Дизайнът на канала е изчистен и с прекрасна навигация. Вие можете лесно да се ориентирате, тъй като след като стартирате, което и да е видео, под него ще видите така наречените “Feature playlist” видеа, които са разделени на категории: Nature, How Things Work, Language, Questions, Inventions и т.н. 

Разбира се, можете да намерите и връзки към останалите канали на TED като например: TEDTalks, TEDxTalks, TEDFellow и TEDxYouth. Препоръчвам ви наистина да обърнете внимание на този канал, защото си заслужава. Ето и още веднъж адреса: youtube.com/tededucation.

Снимка: SocialEvo

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

инж. Евгени Йорданов е web manager в Webfiniti. Изпълнява ключови проекти за едни от най-големите специалисти на световно ниво в SEO областта – SEOmoz (US), Distilled (UK) и др.
Той е SEO автор за най-голямото браншово списание в България – Списание .Net
Евгени е създател на най-големия бързоразвиващ се реурс за SEO към момента в България – SEOптимизация, както е и създател и администратор на най-популярната Facebook група сред колегите от бранша – „Маркетинг и Уебмастърство“.